Zašto studenti odlaze na studije u Italiju? - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto studenti odlaze na studije u Italiju?

  Da li ste znali da se Italija vodi kao najbrže rastuća zemlja u koju naši studenti odlaze da nastave svoje obrazovanje? Ukoliko ste se nekada detaljnije raspitivali o studiranju u Italiji, onda vas ovaj podatak neće iznenaditi. Nekoliko je razloga zašto je to tako:

  Veliki izbor programa na engleskom jeziku

  Sa porastom broja internacionalnih studenata koji u Italiju dolaze iz svih delova sveta, raste i broj programa osnovnih i master studija koje je moguće pohađati na engleskom jeziku. Situacija je takva da skoro na svakom univerzitetu možete pronaći bar nekoliko programa koje možete upisati kompletno na engleskom jeziku. Najpopularniji su iz oblasti ekonomije, političkih nauka i psihologije. Naravno, poznavanje italijanskog jezika je poželjno kako biste se lakše prilagodili novoj sredini, ali nije neophodno za studiranje.

  Povoljne školarine i stipendije

  Jedan od vodećih razloga zašto budući studenti biraju Italiju za nastavak svog obrazovanja su cene. U Italiji možete steći kvalitetno obrazovanje i studirati na državnom Univerzitetu Ca Foscari u Veneciji za 1200 EUR, na Univerzitetu Padova za 2600 EUR ili Univerzitetu Cattolica za 5000 EUR.

  Što se tiče stipendija, postoji nekoliko vrsta: univerzitetske u vidu umanjenja školarine, regionalne koje daju regioni Italije i nacionalna koju dodeljuje Vlada Republike Italije. Ino Edukacija je na blogu Kako na master objavila tekst Stipendije za studije u Italiji sa detaljnim objašnjenjem svake od njih.

  Visok kvalitet privatnog obrazovanja

  Studenti su često podeljenog mišljenja da li upisati privatni ili državni fakultet. Što se tiče Italije, državni fakulteti neguju kvalitet akademskog obrazovanja i tradiciju, dok su privatni fakulteti fokusirani na svakog studenta pojedinačno, savremeni su i teže sklapanju partnerstava sa kompanijama i probijanju studenata na tržište rada. Privatni fakulteti su bolji izbor ukoliko vas interesuju studije marketinga, menadžmenta, biznisa, mode i dizajna.

  Sladak život ili Dolce Vita

  Za kraj ostavljamo ono najlepše i najpoznatije vezano za Italiju – Dolce Vita. Malo je nas koji nismo posetili Italiju u vidu ekskurzije sa srednjom školom, vikend putovanja ili bar videli prelepe slike čuvenih znamenitosti kao što su Koloseum u Rimu, Milanska katedrala i krivi toranj u Pizi. Pored prelepe arhitekture i istorijskih činjenica, Italija je u svetu poznata i po svojoj kuhinji, visokoj modi i razvijenoj industriji.

  Još uvek se pitate da li bi studije u Italiji bila dobra opcija za vas ili vaše dete?

  Prijavite se i posetite besplatni sajam i konferenciju Studije i stipendije u Italiji, koje organizuju Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Ino Edukacija centar za školovanje u inostranstvu u subotu, 25. Januara od 12h do 18h na adresi Italijanskog instituta u Kneza Miloša 56. Konferencija i sajam su podržani od strane Ambasade Republike Italije i preko 10 odabranih univerziteta čiji će predstavnici doći pravo iz Italije kako bi predstavili svoje programe studentima. Pripremite svoja pitanja, prijavite se putem linka i vidimo se!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE