"Zatvaranje škola kontraproduktivno, nema garancije da bi mladi sedeli u izolaciji"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Zatvaranje škola kontraproduktivno, nema garancije da bi mladi sedeli u izolaciji”

  Premijerka Srbije Ana Brnabić je na konferenciji za medije povodom epidemije korona virusa i pitanja zatvaranja obrazovnih ustanova rekla da ona smatra da bi to trebalo uraditi, ali da je stav struke izrazito suprotan.

  „I predsednik je insistirao da pogledamo ovo. Ja sam iznela predlog i moje mišljenje je da bi to trebalo da uradimo u ovom trenutku. Ipak, stav struke je da nema nikakvog stručnog opravdanja i osnove da u ovom trenutku zatvaramo škole, vrtiće i fakultete“, rekla je Brnabić.

  Istakla je da struka smatra da bi u ovom trenutku zatvaranje školskih kolektiva bilo kontraproduktivno jer se ne bi garantovalo da deca ili mladi „sede u kućama u izolaciji“ i da je manja kontrola ako deca nisu u školi.

  „Ne bi se sakupljali u školama, ali bi na nekim drugim mestima. Svi razumeju i paniku i histeriju, ali ne postoji stručno opravdanje i ja ne mogu da donesem tu odluku suprotno stavu struke. Moguće da će se ovo promeniti“, izjavila je predsednica Vlade.

  Istakla je i da su razmatrali nastavu od kuće, na kanalima RTS-a i preko digitalnih udžbenika i da je država spremna, ali da sada za to nema potrebe.

  “Testiramo sistem za nastavu od kuće”

  Brnabić je rekla da je u toku testiranje sistema za nastavu od kuće, koji treba da bude spreman ukoliko struka kaže da škole treba da se zatvore zbog novog koronavirusa.

  “Od 2017. godine radimo na uvođenju digitalnih nastavnih sadržaja, digitalnih udžbenika i učionica u sve škole u Srbiji. Кrenućemo u testiranje da vidimo kako sistem funkcioniše i da otklonimo sve eventualne smetnje”, rekla je Brnabićeva.

  https://www.bizlife.rs/biznis/edukacija/skola-u-kojoj-je-sarcevic-bio-direktor-od-ponedaljka-na-on-line-nastavi/

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE