Zatvoren Savski trg: Ovo su nove TRASE autobusa i tramvaja (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zatvoren Savski trg: Ovo su nove TRASE autobusa i tramvaja (FOTO)

  Sa Novom godinom otvorena su i nova gradilišta u srpskoj rpestonici, pa je tako za vikend počela dugo najavljivana rekonstrukcija saobraćajnice na obodu Savskog trga, što je donelo i brojne izmene u saobraćaju.

  Mnogi Beograđani postali su toga svesni tek danas, prvog radnog dana, kada su krenuli ka tom delu Beograda.

  Od 11. januara do 30. marta zbog radova na rekonstrukciji saobraćajnice na obodu Savskog trga – Ulica Karađorđeva, na delu od Nemanjine do Ulice Mihaila Bogićevića, biće promenjen rad linija javnog prevoza, saopštio je Sekretarijat za javni prevoz.

  Radovi u ovoj fazi podrazumevaju potpuno zatvaranje Karađorđeve ulice na toj deonici, kao i samog terminusa “Savski trg”.

  Tramvaji sa linija 7 i 9 će u oba smera saobraćati ulicama Nemanjinom, Savskom, Bulevarom vojvode Mišića, petljom “Radnička”, Mostom na Adi, Bulevarom heroja sa Košara, Ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe i dalje redovnom trasom.

  Tramvaji sa linije 11 će u oba smera saobraćati Karađorđevom, Starim savskim mostom, Zemunskim putem, Ulicom Milentija Popovića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe i dalje redovnom trasom.

  Vozila sa linija 78 i 83 će saobraćati u smeru ka Trgu Slavija, na delu od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Zemunskog puta, sledećom trasom: Bulevar Mihajla Pupina – Brankov most – Brankova – Kraljice Natalije – Kneza Miloša – Nemanjina i dalje redovnom trasom.

  U povratku, na delu od raskrsnice Nemanjina – Balkanska, vozila sa linija 78 i 83 će saobraćati trasom: Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Pop Lukina – Brankova – Brankov most – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom.

  Sekretarijat za saobraćaj

  Vozila sa linije 46 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati ulicama Franša d’Eperea, Savskom, Drinskom, Sarajevskom, Hajduk Veljkovim vencem, Balkanskom do stajališta “Nemanjina”, koje će obavljati funkciju dolaznog stajališta.

  Vozila sa linija 51, 91, 92, 511, 551, 553 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati Bulevarom vojvode Mišića, Savskom, Drinskom, Sarajevskom, Hajduk Veljkovim vencem i Balkanskom ulicom do stajališta “Nemanjina”.

  Vozila sa linije 601 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati trasom: Most Gazela – Savska – Drinska – Sarajevska – Hajduk Veljkov venac – Balkanska do stajališta “Nemanjina”.

  Vozila sa tih linija menjaće smera kretanja do polaznog (redovnog) stajališta “Savski trg” ulicama Balkanskom, Admirala Geprata, Kneza Miloša, Nemanjinom, Savskim trgom i Savskom ulicom.

  S obzirom da su tramvajske linije 7 i 9 izmeštene iz Ulice Milentija Popovića, kao dopuna nedostajućem kapacitetu na ovom potezu biće povećan broj tramvaja na liniji 11 koja će privremeno biti vraćena na staru trasu preko Starog savskog mosta.

  Iz Sekretarijata za javni prevoz preporučuju putnicima koji su za vezu sa Ušćem i Ulicu Milentija Popovića koristili linije 7 i 9 na tramvajskim stajalištima na Savskom trgu, da kao alternativu koriste liniju 11 na tramvajskom stajalištu “Ekonomski fakultet” na ulazu u BAS.

  Veza Savskog trga i blokova duž Ulice Jurija Gagarina ostaje u funkciji uz napomenu da će tramvaji koristiti Most na Adi umesto Starog savskog mosta.

  Za putnike koji su koristili linije 78 i 83 za vezu sa Savskim trgom i BAS, najbliže stajalište u smeru ka Novom Beogradu biće u Balkanskoj, kao i u Gavrila Principa u zoni Kameničke ulice, dok se za smer ka Slaviji može koristiti stajalište “Kneza Miloša” u Nemanjinoj ulici.

  Druga mogućnost je presedanje sa te dve linije na tramvajsku liniju 11 u zoni TC “Ušće” ili na stajalištima “Brankov most” u Brankovoj ulici.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beobuild

  What's your reaction?

  Komentari

  • milijana

   Znači, ima da se poradjaju trudnice na ulici, jer će biti takav čep u Kraljice Natalije, da hinta pomoć može samo da se teleportuje.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE