"Zatvoren" Sever Italije, u KARANTINU 16 miliona ljudi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Zatvoren” Sever Italije, u KARANTINU 16 miliona ljudi

  Italija je zbog širenja koronavirusa uvela karantin do 3. aprila u severnom regionu Lombardiji i u 14 provincija u kojima živi više od 15 miliona ljudi kao i dodatne mere za celu zemlju.

  Odlukom je obuhvaćena i Venecija, Modena, Parma, Pjaćenza, Ređo Emilia, Rimini, Pesaro, Urbino, Padova, Trevizo, Asti i Alesandia. Ukaz o karantinu potpisao je premijer Đuzepe Konte.

  Prema merama koje se uvode ukazom objavljenim na sajtu Vlade, u celoj zemlji biće zatvoreni bioskopi, pozorišta, muzeji, pabovi, škole plesa, teretane, diskoteke i ostala slična mesta, bazeni i skijaški centri.

  Biće i dalje moguće da se ide u kupovinu, ili da se odlazi u bar ili restoran pod uslovom da se drži bezbednosna razdaljina od najmanje jedan metar između klijenata.

  Sportska takmičenja su suspendovana, mada će neka moći da se održe ali bez publike, navodi se u tekstu.

  Te drakonske mere nadovezuju se na već uvedeno zatvaranje škola i univerziteta do sredine marta u celoj Italiji.

  Još restriktivnije mere uvedene su za veliki deo severne Italije koja je najteže pogođena korona virusom.

  U meri bez presedana u Evropi, oko 16 miliona stanovnika na severu Italije od sada su u karantinu. Ulazi i izlazi iz te velike zone na severu Italije od Milana, glavnog ekonomskog centra zemlje do Venecije velikog svetskog turističkog centra, od sada su jako ograničeni, navodi se u ukazu.

  Italija, najteže pogođena zemlja korona virusom u Evropi, prijavila je u subotu veliki porast broja novozaraženih. Broj umrlih je prešao 230, a zvaničnici su prijavili 50 umrlih u poslednja 24 časa. Broj zaraženih skočio je za preko 1.200, na 5.883.

  Izvor: Danas, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE