ZATVORENI svi PRODAJNI OBJEKTI na severu Kosova

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ZATVORENI svi PRODAJNI OBJEKTI na severu Kosova

  Svi prodajni objekati u četiri opštine na severu Kosova od jutros su zatvoreni, a razlog su takse od 100 odsto koje je Priština uvela pre više od sedam meseci na svu robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

  „Zajednički stav privrednika sa severa Kosova je da se sve prodavnice zatvore u znak solidarnosti sa kolegama koji građane snabdevaju prehrambenim namirnicima i koji su najteže pogođeni nametima iz Prištine. Takse na srpsku robu onemogućavaju normalno funkcionisanje naših poslova i zato zahtevamo da se one što pre ukinu“, rekao je novinarima predsednik Udruženja privrednika sa severa Kosova Radoš Petrović.

  Prema njegovim rečima, privrednici na severu Kosova očekuju reakciju međunarodne zajednice, a veruju i u reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je naglasio da će pomoći srpskom narodu da prebrodi ovu krizu.

  Petrović nije mogao da precizira do kada će prodavnice biti zatvorene, već je naglasio da će to zavistiti od razvoja situacije na terenu.

  Kako je rekao, pekare će raditi smanjenim kapacitetom pa će hleb biti isporučivan samo bolnici, Studentskom centru i obdaništima.

  Mleka i mlečnih proizvoda danima nema, nestali su i brašno, šećer, ulje i flaširana roba, a građani su stvarali i zalihe robe za koju možda u ovom trenutku i nisu imali potrebu.

  Gužve su bile i na benzinskim pumpama čiji su vlasnici najavili solidarnost sa ostalim privrednicima.

  Mitrovčani koji su se često snabdevali u Bošnjačkoj mahali ili u južnom delu Mitrovce već nekoliko dana to ne čine.

  U gradu nema uobičajenih jutarnjih gužvi, učenici su na raspustu, studenti su otišli kućama, vreme je godišnjih odmora pa se na ulicama mogu videti samo oni koji idu na posao u bolnicu, banke i druge ustanove.

  Zatvoreni su, u sve četiri opštine na severu Kosova, prodavnice, supermarketi i veletrgovine, ugostiteljski objekti, stovarišta, gvožđare, pekare, apoteke, frizerski saloni i automehaničarske radnje.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE