Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Zavirite u prvu apoteku na svetu koja PROTIV BOLOVA izdaje – pesme! (FOTO)

U malenom britanskom gradu Šorpšajeru pesnikinja Debora Alma odlučila je da otvori pesničku apoteku, jer veruje da u slučaju duševnih problema nijedan lek nije ni do kolena – pesmi. Njena apoteka izdaje pesme na recept!

Debora Alma poslednjih šest godina je vodila “Hitnu pesničku službu” po školama, festivalima i brojnim događanjima i iz ambulantnih kola prepisivala pesme kao lekove za duševne probleme.

Ipak priznaje da, kada je primetila malu napuštenu prodavnicu u Šorpšajeru, odlučila je sa svojim partnerom, takođe pesnikom Džejsom Šerdom, da otvori prvu svetsku pesničku apoteku upravo na ovom mestu, prenose Nezavisne novine.

U apoteci knjige je organizovala prema raspoloženjima, tačnije emocionalnim problemima protiv kojih pomažu, poput stresa, slomljenog srca ili iscrpljenosti.

U apoteci nudi i poetske konsultacije, na kojima “pacijentima” postavlja pažljivo osmišljena pitanja pa im kao lek – prepisuje pesmu, a njena ideja je zasad naišla na odlične kritike meštana malog britanskog grada.

 

View this post on Instagram

 

Some ‘poemcetamol’ at #poetrypharmacy #poetry #bishopscastle #bibliotherapy @ansiedadeaflordosdedos

A post shared by Deborah Alma (@poetrypharmacy) on

Ona je dodala da je ideju za lečenje poezijom dobila nakon rada s pacijentima koji pate od demencije, gde je, kako kaže, primetila da upravo poezija može uticati na promenu raspoloženja kod pacijenta.

Izvor: Nezavisne novine

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE