"Zavrnuo" Gugl i Fejsbuk za 100 miliona dolara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Zavrnuo” Gugl i Fejsbuk za 100 miliona dolara

  Gugl (Google) i Fejsbuk (Facebook) potvrdili su da su postali žrtve navodne prevare “teške” oko 100 miliona dolara.

  U martu je objavljeno da je jedan Litvanac optužen u slučaju prevare “dve internet kompanije sa sedištem u SAD” koje tada nisu imenovane, izveštava BBC.

  Ove dve kompanije su navodno na prevaru prebacile više od 100 miliona dolara na bankovne račune navodnog prevaranta. Fortune je 27. aprila objavio da su žrtve Fejsbuk i Gugl.

  Muškarac koji je optužen da stoji iza prevare, 48-godišnji Evaldas Rimasauskas, pretvarao se da je kompanija sa sedištem u Aziji i varao je kompanije od 2013. do 2015. godine.

  “Lažni mejlovi slati su zaposlenima i agentima prevarenih kompanija, koji su redovno obavljali multimilionske transakcije s ovom azijskom kompanijom”, saopštilo je u martu američko ministarstvo pravosuđa.

  Kako je saopštilo ministarstvo, ovi mejlovi su dolazili od tobožnjih zaposlenih firme sa sedištem u Aziji, sa adresa koje su dizajnirane da izgledaju kao da stižu od kompanije.

  Ministarstvo je optužilo Rimasauskasa za lažiranje faktura, ugovora i pisama “koji su lažno izgledali kao da su ih pripremili i potpisali zaposleni i agenti prevarenih kompanija”.

  Izvor: SEEbiz

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE