Zbog selfiranja na Urgentni: Ne sakupljaju se samo lajkovi, nego i povrede

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zbog selfiranja na Urgentni: Ne sakupljaju se samo lajkovi, nego i povrede

  Zbog povreda prilikom pravljenja selfija sve je više pacijenata u Urgentnom centru, ali i u Univerzitetskoj dečjoj klinici Pojedinci prave fotografije tamo gde drugi ne smeju i tada nastaju povrede, kažu u TiršovoJ, a prenosi RTS.

  U svetu na hiljade ljudi godišnje strada prilikom pokušaja da napravi što atraktivniju selfi fofografiju. Zbog toga su svojevremeno u Rusiji uvedena stroga pravila i zabrane prilikom fotografisanja.

  Povrede zbog fotografisanja beleže se i u Srbiji. Upozorenja stižu kako iz Urgentnog centra, tako i iz Dečje klinike u Tiršovoj.

  Dr Ivan Rakić sa Odeljenja plastične i rekonstruktivne hirurgije klinike u Tiršovoj rekao je za RTS da su imali slučaj pacijenta koji je bio teško povređen.

  “Pacijent je pokušao da napravi selfi sa vrha voza, ali nije znao da će naleteti u polje vioskog napona, gde je zadobio teške opekotine. Tri meseca smo ga lečili”, rekao je Rakić.

  Ističe da tehnologija ima svojih prednosti, ali da treba biti pažljiv pri njenoj upotrebi.

  “Ovakve situacije se dešavaju kada se tehnologija da detetu, koje manje zna o opasnostima. Mobilni telefoni se koriste u saobraćaju, kao i slušalice. Fotografišu se gde drugi ne smeju, a to su obično mesta koja su vrlo opasna, i tada se povrede dešavaju”, naveo je Rakić.

  Navodi i primere povreda kod dece nastalih kada su roditelji hteli da ih fotografišu same na stolu, sa kućnim ljubimcem.

  Ne postoji bezbedno mesto na svetu ako sami ne vodite računa, zaključio je dr Rakić.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE