Do RAVNOG stomaka za plažu za samo JEDAN dan

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nadut stomak je vrlo neugodna pojava, a može drastično da naruši vaše samopouzdanje. Međutim, radi se o problemu sa kojim se bore čak i osobe koje redovno vežbaju i jedu zdravo.

Ako smo želeli trbušnjake, trebali smo da vežbamo cele zime, ali uz ovaj jednodnevni plan, koji donosi MindBodyGreen, možete se rešiti osećaja nadutosti i bar vizuelno smanjiti stomak.

Ujutru popijte sok od limuna s toplom vodom kako biste se osvežili i podstakli metabolizam. Tokom celog dana morate unositi dovoljno tečnosti, najbolje vode, a izbegavajte gazirana i slatka pića.

Doručak


Za doručak pojedite smuti sa kefirom. Bakterije koje se nalaze u fermentisanim proizvodima poput kefira ili jogurta su dobre za rad creva i uklanjaju upalne procese u organizmu. Pomešajte kefir sa borovnicama, malo đumbira, šakom spanaća i ledom.

Ručak


Za ručak servirajte salatu sa spanaćem i pečenim šparglama, kao i rovita jaja. Špargle su idealne za ravan stomak i uklanjaju toksine iz organizma. Začinite salatu origanom, ruzmarinom, pa dodajte maslinovo ulje, biber i malo soli.

Večera


Večera može biti nešto ‘jača’, ali jedite oko 19 ili 20 sati kako biste dali organizmu dovoljno vremena da svari hranu pre spavanja. Za večeru servirajte lososa sa svežom salatom od krastavaca. Losos prelijte kombinacijom maslinovog ulja i limunovog soka, pa preko stavite nanu i začine po izboru.

Ukoliko želite dugotrajniji efekat, pročitajte i ove savete:

Za vreme letnjeg detoksa važno je da se ishrana bazira na povrću, naročito sezonskom, pa se tako savetuje da povrće bude osnova vašeg doručka, ručka i večere. Nikako nemojte pržiti hranu i jedite što više kuvane hrane koja manje opterećuje želudac.

Što se voća tiče, vrlo je važno u organizam unositi vitamin C i tako obogatiti užinu limunadom ili narandžom. Osim citrusnog voća preporučuje se i bobičasto voće koje je odličan antioksidans.

Kako bi detoks bio što delotvorniji, savetuje se da svakodnevno pijete vodu s dodatkom svežeg limuna ili krastavca, a takav napitak će vam očistiti organizam od toksina, pružiti neophodnu hidrataciju i spasiti vas za vreme toplih letnjih dana.

Izvor: BIZLife/Metro.hr/Strani mediji

Foto: Pixabay