Gradi se bolnica za obolele od COVID-19, gotova do 21. aprila

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: MOD

Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja dela objekta koji će biti nova bolnica namenjena pacijentima obolelim od COVID-19, kapaciteta 70 kreveta, započela je u krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma u Beogradu.

Imajući u vidu njegovu namenu i hitnost gradnje, radnici će radove izvoditi u tri smene, 24 časa dnevno, kako bi do 21. aprila objekat bio završen.

Kompletna rekonstrukcija tog objekta i izgradnja novog dela objekta donacija je firme Termomont i partnera.

Vlasnik i direktor firme Termomont Dejan Burčul istakao je da je u skladu sa potrebama Ministarstva odbrane ta firma, sa partnerima, odlučila da u vidu donacije potpuno rekonstruiše i dogradi novi deo objekta za bolnicu u krugu VMC Karaburma.

“Reč je o rekonstrukciji objekta od 1.000 kvadrata i dogradnja više od 300 kvadrata objekta, gde će biti izgrađena i nova pristupna saobraćajnica u dužini oko 200 metara”, naglasio je Burčul, dodajući da je zbog kratkih rokova reč o ni malo lakom zadatku.

Upravnik Vojnomedicinskog centra Karaburma, potpukovnik Milan Mladenović, istakao je da je u toku rekonstrukcija objekta za potrebe novih smeštajnih kapaciteta za lečenje pacijenata obolelih od COVID-19.

“Planirano je da objekat ima mogućnost zbrinjavanja oko 70 pacijenata obolelih od korinevirusa čija je klinička slika lakša i srednje teška”, naglasio je potpukovnik Mladenović.

Prema njegovim rečima, radovi na tom bolničkom objektu su u toku i čim budu završeni, pristupiće se opremanju medicinskom opremom i potrebnim sredstvima za rad, nakon čega je predviđen prijem prvih pacijenata.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: RTS, BIZLife

Foto: MOD

Komentari 1

  1. Matko

    Radi se o rekonstrukciji… ne bi bilo uredi da se iskoristi u politicke svrhe… nazalost vec se korisiti sa dezirnim klovnom Vulinom…