Još pet preminulih i 148 novozaraženih

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

U Srbiji je u poslednja 24 sata preminulo još pet osoba od posledica koronavirusa, a registrovano je još 148 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na osnovu najnovijih podataka, do sada je od koronavirusa preminulo ukupno 44 pacijenta, a ukupan broj zaraženih je 1.624.

Od početka pandemije u Srbiji je testiran 6.401 osoba, rečeno je na redovnoj konferenciji za novinare.

Svih pet preminulih pacijenata su muškog pola, a prosek njihovih godina je 63,2. Svi oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu bolesti, objavljeno je na sajtu covid.rs.

Prema rečima direktora Infektivne klinike doktora Gorana Stevanovića, u poslednja 24 sata testirano je 645 osoba od kojih je koronavirus registrovan kod 148 lica.

Trenutno je u Srbiji hospitalizovano 1.046 ljudi Na Beogradskom sajmu je 69 pacijenata testirano, od kojih je 38 bilo negativno. Oni će u narednih 48 sati ponovo biti testirani i ukoliko rezultat i drugog kontrolnog testa bude negativan, biće otpušteni kućama.

Stevanović je rekao da brojke bile deset puta veće da nisu sprovedene mere koje su sprovedene, ali da i dalje nisu zadovoljni situacijom u zemlji.

Prema najnovijim podacima, od koronavirusa se oporavilo još 12 obolelih, tako da je ukupan broj izlečenih 54.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay