Kako da iskoristite kuvana jaja od Uskrsa?
Uvek mislimo da je malo koliko god jaja kupili, skuvali, ofarbali za Uskrs. Moramo ovoliko komada u crveno, ovoliko u plavo, a ova ćemo ostaviti za dekupaž tehniku, „ombre“ tehniku farbanja jaja, a na kraju se desi da se sva ta jaja ne pojedu. Ali nemojte ih bacati!
Ovo je samo jedan od načina kako da iskoristite višak uskršnjih kuvanih jaja, po savetu i receptu Sandre Pecić sa bloga Ko to tamo:
Slani miliprot s kuvanim jajima
Sastojci za testo:
oko 400g brašna
200ml mleka
100ml ulja
pola kocke kvasca
1 jaje
so
Sastojci za nadev:
200-300g krem sira
dva struka seckanog mladog luka
kuvana jaja
Postupak:
Umesite meko testo od navedenih sastojaka i ostavite ga da pokriveno krpom naraste dok se ne udvostruči.
Umešajte krem sir i luk, a jaja oljuštite.
Od naraslog testa kidajte komade, razvucite svaki toliko da njime može da se obloži jaje. Nafilujte krem sirom i lukom pa na sredinu stavite jaje. Krajeve testa zatvorite oko jajeta i formirajte pravilnu loptu. Ređajte u okrugle modle ili direktno na pleh. Premažite žumancetom i pecite 20 minuta ili duže na 200 stepeni.
Izvor: BIZLife
Foto: Pixabay/Ko to tamo