Kinezi USPEŠNO testirali vakcinu protiv COVID-19?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kineska kompanija Nešenel bajotek grup saopštila je da prvi rezultati testiranja jedne potencijalne vakcine protiv koronavirusa na ljudima ukazuju na to da bi ona mogla biti bezbedna za upotrebu i efikasna.

Kako prenosi Rojters, ova eksperimentalna vakcina dovela je do stvaranja visokog nivoa antitela kod svih 1.120 ljudi koji su je primili tokom prve faze kliničkih ispitivanja, a reč je o drugoj vakcini te kompanije koja se pokazala kao delotvorna u ranoj fazi testiranja na ljudima.

Kineske kompanije i istraživači imaju odobrenje da, u zemlji i inostranstvu, testiraju osam potencijalnih vakcina, što Kinu čini jednom od vodećih zemalja u trci za razvoj vakcine protiv COVID-19.

Da bi bilo koja vakcina dobila dozvolu za izlazak na tržište, potrebno je da se pokaže efikasnom i u trećoj fazi testiranja, u kojoj se njeno dejstvo ispituje na više hiljada ljudi, navodi Rojters.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: Politika, Tanjug

Foto: Pixabay

Komentari 3

  1. Pingback: Kinezi USPEŠNO testirali vakcinu protiv COVID-19? - biznis24.rs

  2. Delija iz Valjeva

    Braća Kinezi prvo napravili vakcinu pa tek onda pustili virus iz laboratorije.Valjda će među prvima vakcinu nama dati ???

  3. Kosooki

    Pa Kinezi, vi ste i izazvali koronu, nećete valjda vi da zaostaje sa vakcinom još…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.