KORONAVIRUS: Preminuo 1, obolelo 74, ukupno se oporavilo 11.000 pacijenata

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

U poslednja 24 sata u Srbiji je od posledica koronavirusa preminula još jedna osoba, dok je registrovano 74 slučajeva zaraze virusom COVID-19. Ukupan broj izlečenih porastao na 11.056.

U Srbiji je do 15 časova 6. juna 2020. godine registrovano ukupno 11.741 potvrđenih slučajeva COVID-19.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 3.124 osobe od kojih su 74 pozitivne. Na respiratoru se nalazi 14 pacijenata.

U poslednja 24 časa preminula je još jedna osoba, a ukupno je u Srbiji do sada od posledica koronavirusa preminulo 248 obolelih. Stopa smrtnosti je 2,11 odsto.

Dobra vest je da je naglo skočio broj izlečenih, na 11.056, tako da je trenutno u Srbiji 437 obolelih od virusa COVID-19.

Do sada je testirano ukupno 269.185 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Epidemiolog: Strah ne, pažnja DA

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da nema razloga za strah zbog skoka u broju novozaraženih koronavirusom, ali da treba biti oprezan.

“Nalazimo se u situaciji kad moramo očekivati oscilacije, i povećanje i smanjenje broja novootkrivenih pozitivnih”, rekao je Tiodorović ranije za Televiziju Prva.

On je naveo i da moramo biti svesni da imamo povećani obim testiranja, “čak možda više testiramo nego svi oko nas, što je dokaz da populaciju zbrinemo na vreme”.

Prema njegovim rečima, u naredne dve nedelje mogu se očekivati oscilacije, a “nada se da ćemo do kraja meseca doći u stabilnije stanje”.

Govoreći o najnovijem ublažavanju mera, on je rekao da “nema razloga da ne bude potpuno eliminisan limit na otvorenom”.

Kako je rekao, ograničenja moraju da postoje u zatvorenom prostoru, kao i da je takvom prostoru neophodno nositi zaštitnu masku. “Možemo nastaviti sve aktivnosti normalno, ali sa dužnom pažnjom”, rekao je Tiodorović.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta/AP