Lončar: Dve BEBE zaražene koronavirusom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Od ukupno 303 slučajeva koronavirusa koliko je do sada registrovano u Srbiji, u bolnicama su 152 pacijenta. Među obolelima su i dve bebe, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Do sada imamo 15 izlečenih koji su otišli kući, oni nemaju simptome i imaju dva negativna testa u 48 sati. U bolnicama imamo 152 pacijenta, na respiratoru je 21 pacijent i oni su sa ozbiljnim tegobama, kazao je ministar za RTS.

Dodao je da je osam pacijenata respiratoru na Infektivnoj klinici u Beogradu, petoro u KC Niš i po četvoro u kliničkim centrima u Kragujevcu i Novom Sadu.

Ministar je potvrdio da je beba stara 28 dana Kliničkom bolničkom centru “dr Dragiša Mišović” zaražena korona virusom i naveo da je reč o drugoj bebi po redu.

“Mi smo već imali bebu koja je bila pozitivna na korona virus, ali ona srećom nije imala nikakve tegobe niti komplikacije.”

Govoreći o najavljenom pojačanom testiranju ljudi na zarazu korona virusom, Lončar je rekao da je to način za koji je medicinska struka procenila da je jedini način da borba protiv korona virusa bude uspešna.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Doktor Kon: Upozoravajuće, ali NIJE strašno


 

Izvor: Beta, RTS

Foto: screenshot