Moguće proglašenje vanredne situacije zbog koronavirusa u Kragujevcu

PinterestFacebookTwitterShare

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kragujevcu, Krizni štab grada na Lepenici predložiće u sredu gradonačelniku i Gradskom veću da se skrati radno vreme ugostiteljskih objekata i ograniči broj ljudi na proslavama, navodi se u saopštenju Kriznog štaba grada Kragujevca.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izajvio je na sednici Kriznog štaba da je “zabrinjavajuće da je u prethodnih 17 dana registrovano 77 novozaraženih koronavirusom i da je među njima raspon starosti 25 do 35 godina”.

“U skladu sa ovlašćenjima koje ima, lokalna samouprava će najverovatnije u sredu doneti odluke o pooštravanju mera u ugostiteljskim objektima. Podsećam da je u prvom talasu u Kragujevcu bilo zaraženo 68 građana, a sada 77 u dve nedelje. Ako u sredu i četvrtak bude više od desetoro novozaraženih u Kragujevcu, Štabu za vanredne situacije biće upućena preporuka da proglasi vanrednu situaciju na području grada Kragujevca”, rekao je Nikolić.

Pored obaveze nošenja maski u javnom prevozu u Kragujevcu to važi i za javne institucije, gradsku upravu, pošte, banke, prodavnice i tržne centre.

“Izgleda da smo zaboravili italijanski i španski scenario jer smo dobro prošli u prvom talasu”, saopštio je kragujevački Krizni štab.

Izvor: BIZLife/N1

Komentari 3

  1. Pingback: Moguće proglašenje vanredne situacije zbog virusa korona u Kragujevcu - Radio Balkanfox

  2. Pingback: Moguće proglašenje vanredne situacije zbog virusa korona u Kragujevcu – Zvornik Danas

  3. Jelena

    Zato što je očigledno bilo od (naše) životne važnosti održati izbore………