Nauka potvrdila: Hronična NEGATIVNOST bukvalno MOŽE da UBIJE

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Druženje s osobama koje se stalno žale može uzrokovati da i sami postanete negativni. Stalno gunđanje, jadikovanje i dramatizovanje je zarazno. Međutim, izgleda da to nije jedini problem koji možete da pokupite ako previše vremena provodite s večno pesimističnom osobom. Naime, nauka je potvrdila da negativni osećaji poput ljutnje, cinizma i odbojnosti takođe imaju loš uticaj na naše telo, piše Poslovni puls.

Istraživanja su tako pokazala da čak jedna petominutna epizoda besa može biti toliko stresna da može da pogorša vaš imunološki sistem. Takođe, osećaj besa može uticati na vaš krvi pritisak, može podstaći stres, osećaj teskobe, glavobolje i slabljenje cirkulacije. A svi navedeni zdravstveni problemi mogu da izazovu ozbiljne probleme poput srčanog ili moždanog udara.

Jedini razuman zaključak koji možemo da donesemo iz svih sprovedenih istraživanja je taj da je krajnje vreme da iz svog života isključite što više negativnih ljudi ili ako ipak s nekim to ne možete da uradite, tada barem neutralizujte njihovu negativnost i naučite da preusmerite svoju ljutnju na neki zdraviji način. Ipak, ako baš morate da se požalite jedno drugom, barem odaberite onaj način koji je zapravo dobar za vas.

Izvor: Poslovni puls

Foto: Pixabay