Nekoliko TRIKOVA pre spavanja koji će vam pomoći da ISTOPITE KILOGRAME

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Skidanje kilograma naporan je posao i zahteva dosta rada i truda. Ako krenete na put mršavljenja, tada morate da sledite određene stvari kao što je zdrava ishrana, prilagođen režim vežbanja i upravljanje stresom.

Ipak, postoji nekoliko trikova koje možete da uvedete u svoje svakodnevne navike koji pomažu kod gubljenja kilograma i bržeg mršavljenja. Uvođenjem ovih navika pre spavanja, ubrzaćete proces gubljenja kilograma, piše Klix.ba.

Prema istraživanju sprovedenom na Univerzitetu u Floridi, ispijanje proteinskih šejkova uveče zapravo može da pomogne pri mršavljenju. Istraživanje je pokazalo da osobe koje piju proteinske šejkove 30 do 60 minuta pre odlaska na spavanje imaju bolji metabolizam i manji krvni pritisak.

Korišćenjem mobilnih telefona pre spavanja izlažete se plavom svetlu koje remeti vaš san, što kvari funkciju vašeg metabolizma tokom sna. Prema istraživanju objavljenom u časopisu “Journal of Biological Rhythm”, najbolje je u potpunosti zatamniti sobu, uključujući i svetla spolja.

Kod mršavljenja, važno je planirati svaki obrok kako biste pazili kakve namirnice jedete. Kako naredni dan ne biste zaboravili da napravite plan, pre spavanja isplanirajte svoje obroke za naredni dan.


Prema istraživanjima, osobe koje spavaju u sobi u kojoj je temperatura 18 stepeni Celzijusa imaju dvostruko više dobrih masti koji pomažu kod sagorevanja kalorija nego osobe koje spavaju na temperaturi od 23 stepeni Celzijusa i više.

Prema istraživanju Univerziteta Brigham, osobe koje se svaki dan bude u otprilike isto vreme imaju manje kilograma nego osobe koje imaju poremećen raspored spavanja. Osim toga, razlika od dva sata svako jutro može dovesti i do drugih zdravstvenih problema.

Izvor: Klix

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Dejan Vuckovic

    Bez promene navika u svakodnevnoj rutini, promene u ishrani necete imati rezultate…. Povecana fizicka aktivnost i eventualno neki prirodan zacin koji licno koristim u vidu pro100 kurkume koji mi je ocistio jetru i koja mi pomaze da kilogrami polako ali sigurno spadaju

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.