Pet neočekivanih znakova da ste u dobroj i zdravoj vezi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Pored svih poslovnih obaveza i rokova i zbog tehnologije koja nam oduzima sve više vremena, vrlo je teško posvetiti se svom partneru. To nekada zna da bude ozbiljan izazov. Međutim, nekim parovima organizacija i dobar raspored vremena ide od ruke, piše Thrive Global.

Evo nekih znakova koji pokazuju da je važa veza sa partnerom jaka i zdrava:

Zaustavljate se pre nego što “eksplodirate”

Ako su u vezi dve osobe koje su podjednako tvrdoglave i imaju sličnu potrebu za debatom, a uspeju da se zaustave pre nego što neko “eksplodira” i pređe svaku granicu – to implicira jaku vezu. Ne treba po svaku cenu izbegavati konflikt, ali morate se u nekom trenutku zaustaviti, piše Thrive Global po savetima dr Lajan Tejlor, psihologa iz Engleske.

Ostajete “povezani” čak i kada ste razdvojeni

Uz današnje moderne tehnologije i raznorazne društvene mreže, mnogo je lakše biti u vezi na daljinu nego u prošlosti. U svakom trenutku možemo pozvati voljenu osobu i videti je preko video četa. Na taj način možete ojačati međusobnu komunikaciju.

Razmenjujete “male znake pažnje”

Neka vaš recept bude zahvalnost. Budite zahvalni na svakom trenutku koji provedete zajedno. Razmenjujte poklone i male znake pažnje na dnevnom nivou.

Iznenađujete jedno drugo

Nemojte ignorisati jedno drugo kada dođete kući sa posla. Iznenađenja ne moraju biti velika. Zagrlite svog partnera, skuvajte mu kafu, čaj. Sitnice nekada puno znače.

Komunicirate jasno i mirno

Zdrava i jaka veza se ogleda u tome da su obe individue jake, nezavisne osobe. Kada neko razume sopstvene potrebe i osećanja, tada će razumeti i tuđe. To znači da kada savladamo veštinu komunikacije sa samim sobom, lako će nam biti da komuniciramo i sa partnerom.

Izvor: BIZLife/Thrive Global

Foto: Pixabay