Prirodni preparat za masažu kod upala i bolova u mišićima nogu ili ruku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Asso

Nakon učestalih fizičkih aktivnosti i teškog fizičkog rada, ili nakon intenzivnih sportskih aktivnosti često dolazi do upale mišića koja i te kako ume da bude neprijatno iskustvo.

Bolovi u mišićima nogu ili ruku

Ako želite da očuvate zdrav kardiovaskularni sistem i prirodnu telesnu masu fizičke aktivnosti su i više nego poželjne. One međutim ne moraju biti dobrovoljne, pogotovo ako dolaze sa prirodom posla koji obavljate.

Ako je priroda vašeg posla takva da ste prinuđeni da se izlažete teškim fizičkim naporima, pitanje je samo u kojoj meri je vaše telo spremno da ih podnese. U takvim situacijama veoma lako dolazi do upale i bolova u mišićima nogu ili ruku.

U zavisnosti od toga koji deo tela ste naprezali može da se javi bol u ledjima, bol u ramenu i ruci, bolovi u nogama ili u listovima nogu, ukočenost vrata, itd.

Lek za upalu mišića

Iako veliki broj ljudi kod upale mišića odmah poseže za analgeticima, to je potpuno pogrešna praksa. Naravno da postoje različiti preparati ili medikamenti koji ublažavaju bolove u nogama i rukama, ali to obično ne vodi ka oporavku, već samo predstavlja guranje problema pod tepih.

Ono što se kod upale mišića smatra prihvatljivim pristupom jeste upotreba hladnih obloga, zatim uzimanje određenih namirnica poput ananasa, jabuka, oraha, ribljeg ulja ili đumbira, što pomaže kod smanjivanja otoka, ali i kod zaceljivanja mišića. Takođe je poznato da se magnezijum i vitamin D koriste kao dodaci ishrani koji preveniraju različite upale mišića, a samim tim i bol. Sve gore navedeno ne može se nazvati lekom za upalu mišića, ali može da bude od velike pomoći u situacijama kada usled upale osetite bolove u mišićima.

Veoma je važno znati da je najbolji način za otklanjanje bolova u ledjima, nogama ili rukama u stvari masaža. Bilo koji tip sportske ili terapeutske masaže uz upotrebu prirodnih preparata pomaže kod regeneracije mišića, otklanja upalu prirodnim putem, a tako i bolove u mišićima. Zato se s punim pravom za ovu vrstu masaže kaže da predstavlja jedini pravi lek za upalu mišića.

Upotreba prirodnih preparata za masažu

Kod svih vrsta masaže najčešće se koriste prirodni preparati. To pre svega podrazumeva sportske kreme, zatim kreme za različite povrede, itd. Veoma je popularna Bengay krema, a takođe i konjska mast. Ove kreme specifične su po tome što su veoma snažne, pa deluju tako da njihovo dejstvo osetite odmah u toku tretmana.

Ono što mi preporučujemo je drugačiji pristup, koji je 100% prirodan. A to je da se kao lek za opuštanje mišića i prirodni preparat za masažu koristi Japansko biljno ulje, koje je u stvari ekstrakt i koncentrat divlje nane koja blagotvorno utiče na kožu i mišiće nogu, ruku, ramena, leđa, vrata.

Japansko biljno ulje se sa velikim uspehom koristi kod svih vrsta sportskih i terapeutskih masaža, ali i kod opuštajućih anticelulit tretmana. Primenjuju ga mnogi profesionalni maseri u našoj zemlji gde tek od nedavno ulazi u upotrebu. Sve je veći broj zadovoljnih korisnika. Proverite zašto!

Izvor: PR tekst

Foto: Asso