“Pronašli 9.000 kutija HLOROKINA a negde ni kutija,…sad je BIA preuzela”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će zbog eksponencijalnog rasta u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu, bolnica u Leskovcu postati kovid bolnica, kao i Klinički centar u Nišu.

“Naši kapaciteti su na izmaku, nemamo više bolnica”, kazao je Vučić u Nišu i najavio da će u narednim danima biti sve više testiranih.

“Danas će biti testirano 2.000 ljudi, pa će biti i 2.500 i 3.000 i 3.500”, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, danas su određeni dodatni objekti u Nišu koji bi mogli da primaju lakše pacijente jer je Čair pun.

“Za nas je narednih 10 dana ključno, do 20. aprila se rešava naša sudbina prema ovom virusu. Vidim svetlo na kraju tunela”, kazao je on.

Vučić je najavio da će Srbija za deset dana početi “proizvodnju leka sličnog hlorokinu” i da će moći da proizvede 50.000 kutija za mesec dana, što je sasvim dovoljno za potrebe Srbije. Uz to, Francuzi su uspeli da nam obezbede 5.000 kutija pa će biti poslat avion da ih donese.

Vučić je upozorio da se racionalno upravlja zalihama u medicinskim ustanovama i naveo da je slučajno “pronađeno 9.000 kutija hlorokina”.

“Pronašli smo 9.000 kutija hlorokina u jednom kliničkom centru a ima ustanova gde nema ni kutija. BIA je to sad preuzela, ali molim vas da vodite računa”, kazao je Vučić.

“Prosledite to u svaki dom zdravlja, dajte da lečimo ljude, sa jednom kutijom možemo 4 do 5 pacijenata da obezbedimo”, kaže predsednik.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Darko

    Kako je moguće saznati ko i gde od pacijenata krenuti dobijati lek. Ukratko radi se o starijem čoveku koji je pre desetak dana operisan po predlogu lekara. Došao je nezaražen jer je i sam pre toga bio 15 tak dana bez spoljnih kontakata. Svi gospodinovi ukućani testirani i negativni. Ali se nadam da će stići što pre i odgovor na molbu. Nadam se brzo i rešenje, jer je život ugrožen ne njegovom greškom. Hvala.