Prva žrtva COVID-19 u Hrvatskoj, preko 100 obolelih

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

U Hrvatskoj je zabeležen prvi smrtni slučaj od posledica koronavirusa, dok je broj zaraženih premašio 100.

Prema najnovijim podacima sa linka Roylab stats koji uživo prati širenje COVID-19 u celom svetu, u Hrvatskoj je preminula jedna osoba koja je bila pozitivna na virus.

Iz Nacionalnog štaba civilne zaštite kažu da je reč o muškarcu iz Istre koji je spadao u rizičnu grupu, te da će se još ispitati “da li je smrt uzrokovana koronavirusom ili nečim drugim”.

U susednoj zemlji virusom korona zaražene su ukupno 102 osobe, dok ih je pet izlečeno.

Od postojećih bolesnika većina ima blage simptome, a dve osobe imaju srednje teške simptome, rekli su iz Štaba.

U izolaciji je preko 12.500 građana Hrvatske.

Inače, u zemlji su od ponoći na snagu stupile znatno strože mere u borbi protiv korona virusa, poput zabrane javnih okupljanja i rada trgovina osim za prehranu i higijenu, objavio je Nacionalni štab za civilnu zaštitu.

Evo kako stoje zemlje u regionu

Od zemalja u regionu, najteža situacija je u Sloveniji, gde je 286 obolelih, a jedna osoba je preminula. Sledi Rumunija sa 260 zaraženih i 19 izlečenih.

Sledi Hrvatska, a za njom je Srbija sa 97 zaraženih i jednim izlečenim pacijentom.

U Bugarskoj su 94 osobe obolele, a tri su preminule. Mađarska ima 73 registrovana slučaja zaraze virusom korona, jedna osoba je preminula, a dve su izlečene. U Albaniji je 59 zaraženih i dvoje preminulih.

U BiH je 45 zaraženih i dvoje oporavljenih, u Severnoj Makedoniji, koja je uvela 30-dnevno vanredno stanje je 43 obolelih i jedan izlečen, dok je u Crnoj Gori ukupno osam osoba zaraženo virusom korona.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: BIZLife, Index

Foto: Pixabay