Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RECEPT NEDELJE za zdrav obrok na poslu

    Ukoliko ste kreativni i volite da „petljate“ po kuhinji a nemate ideju šta biste novo napravili, ovaj recept vam može pomoći da „osvežite“ ovonedeljni plan ishrane. Takođe, ako vodite računa o tome šta jedete, možete ga poneti na posao ukoliko okolni restorani ne zadovoljavaju vaše potrebe.

    Katja Jakovljeva je holistički nutricionista i autor bloga o zdravoj ishrani. Dugo godina je vegetarijanac i izučava različite načine zdrave ishrane i njen uticaj na naš život. Putem svog bloga Katja deli sa čitaocima znanja, veštine i recepte koji će vas uveriti da zdrav život i ishrana predstavljaju uživanje, a ne odricanje.

    Vegetarijanska i veganska ishrana, uz racionalan izbor namirnica obezbeđuje sve potrebe našeg organizma i pruža neograničene mogućnosti za kreativnost u pripremi ukusnih jela.

    Namaz od tikvica i sušenog paradajza

    Ovaj namaz može da služi kao zamena za humus, ali se priprema mnogo lakše i brže od klasičnog humusa od leblebije. Umesto mahunarki njegova osnova su sirove tikvice, zato je ova varijanta lakša za varenje. Sušeni paradajz, tahini i začini daju ovom namazu fantastičan ukus i aromu. Odličan je kada se maže na hrskavi hleb ili kada ga jedete sa svežim povrćem. Možete ga namazati i na list sveže zelene salate, preko posuti semenkama i uviti u rolnice. Takođe, može da se koristi kao dresing za salatu.

    Za ovaj recept najbolje je koristiti sušeni paradajz u ulju. Ako stavite paradajz bez ulja, dodajte u blender jednu do dve kašike hladno ceđenog maslinovog ulja.

    Sastojci:

    • 2 tikvice (oko 500 g)
    • 3 kašičice tahinija (taan, susamov puter)
    • 7 komadića sušenog paradajza
    • 1 kašičica kumina u prahu
    • sok 1/2 limuna
    • 2 čena belog luka
    • 1/2 kašičice soli

    Priprema:

    Naseckajte tikvice, spojite sve sastojke u blenderu i za minut imate preukusan namaz! U gotovi humus možete dodati komadiće sušenog paradajza ili masline i dekorisati ga začinskim biljem.

    Više recepata možete naći na njenom blogu i Instagram stranici vita.rs.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Vita.rs/Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE