Saveti stručnjaka: Jednostavnim putem do lepe i negovane kože (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

„Čistoća je pola zdravlja“ – higijena je ključna stvar u nezi kože, pri čemu je važno odabrati prave proizvode za negu. Odabir bi trebalo da bude određen pre svega tipom kože – da li je više ili manje suva odnosno masna, objašnjava primarijus dr Aleksandar Adamović.

„Oni koji imaju suvu kožu, preporuka su uljane kupke sa esencijalnim masnim kiselinama, gde će nakon kupanja na koži ostati jedan lepi film koji će popunjavati sve one nedostatke gde je koža suva. Posle toga trebalo bi koristiti određene losione koji imaju sve one sastojke neophodne tom rožastom sloju da ga popune i da ga održe onakvim kakvi mi želimo da bude“, dodaje dr Adamović.


Tržište obiluje preparatima za negu kože, a izbor zavisi od preferencija, ali i od zahteva koje ljudi formiraju prema potrebama svoje kože. Postoje preparati za negu kože bazirani na banjskim vodama za sve one koji se radije opredeljuju za prirodne sastojke, ali i mnogi drugi preparati, dodaje prim. dr Adamović.

„Postoje proizvodi za negu sa sastojcima koji dolaze iz prirode. Više kompanija preparate bazira na banjskim vodama, koje uglavnom deluju umirujuće i ako su deo nekih kozmetičkih preparata, onda imaju efekat koji daje banjska voda plus druge neke stvari koje je dala nauka pa ćete imati jedan sinergizam.


Takođe, tu su i preparati koji su više po principu krema sa kolagenom koji ga obnavljaju, zatim postoje i kreme sa hijaluronom koji je hidroskopan i uvlači vodu u sebe. Kada je namažete imaćete bolju teksturu kože, jer će taj hijaluron povući vodu i onda će ta koža da se zategne i neće se formirati nove bore kod onoga ko ih je imao, ili će one biti mnogo manje“, ističe dr Adamović.

Postoje varijante i zbog toga se i prave različite kreme – svaki proizvođač je formirao svoju formulu koliko i čega treba staviti kako bi to bilo idealno za određeni tip kože. Prilikom odabira, preporuka je konsultovati se sa stručnim licem, koji pregledom određuje tip kože i šta je to što joj nedostaje, pa se na osnovu toga može preporučiti preparat.

Još mnogo toga na pomenutu temu možete čuti i pogledati ovde:


Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay