Stevanović: Bliži nam se italijanski i španski scenario

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Direktor klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu Goran Stevanović izjavio je da je ovo najgori dan za Srbiju od početka epidemije koronavirusa i da je on rezultat nepoštovanja mera i preporuka koje su davali.

“Ako nastavimo ovako bliži nam se scenario Italije i Španije. Olako smo shvatili opasnost”, istakao je Stefanović na konferenciji za novinare od svega nekoliko minuta i dodao da ako se ovako nastavi ne postoji zdravstveni sistem koji će mioći da kompenzuje toliki broj obolelih.

Stevanović je obraćanje medijima završio rečima da mora da ide i da pomogne svojim kolegama koji su svakog dana pod maskama i skafanderima, dok epidemiolozi moraju da pokušaju da nađu kontakte svih novozaraženih.

„Danas je najgori dan, ali se bojim da nas čeka još mnogo gorih dana. Zato sada moram da idem da pomažem mojim kolegama koji su svakog dana u skafanderima i pod maskama, dok epidemiolozi moraju da pokušaju da nađu kontakte svih novozaraženih”, kazao je Stevanović i završio obraćanje.

Novinarima nije data prilika da postavljaju pitanja.

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 115 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ukupno 23 osobe su preminule. Broj mrtvih povećan je za sedam u odnosnu na jučerašnji dan.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević