Tinejdžer u SAD preminuo od koronavirusa jer nije imao OSIGURANJE

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Mladiću dod 17 godina koji je preminuo od koronavirusa u kalifornijskoj bolnici, nije bilo dozvoljeno da se leči jer nije imao zdravstveno osiguranje.

To je izjavio gradonačelnik grada Laknkaster u Kaliforniji, R.Reks Paris i u video u kojem je potvrdio njegovu smrt upozorio stanovnike da ozbiljno shvate globalnu pandemiju i primene mere samoizolacije i socijalne distance.

„U petak je bio zdrav, a do srede je već umro”, istakao je gradonačelnik.

Takođe je dodao da dečak nije imao osiguranje, pa ga zato nisu lečili kada je stigao u urgentni centar. Medicinsko osoblje je dečaku reklo da ode u lokalnu javnu bolnicu.

„Kada dete dođe u respiratornu nevolju, stabilizujete ga i pružate pomoć. Ne tražite osiguranje”, rekao je Paris i dodao da nije upoznat ni sa jednim zdravstvenim problemom koje je tinejdžer možda imao.

„Na putu za AV bolnicu imao je srčani zastoj. Iako su ga oživljavali, kada je stigao do bolnice, već je bilo kasno”, rekao je Paris.

Da podsetimo, SAD su juče zabeležile nagli porast obolelih od koronavirusa. Oni su sada na prvom mestu u svetu sa 85.762 obolelih.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay