Zec o tome kako potrošiti novac namenjen za po 100 EUR svima - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zec o tome kako potrošiti novac namenjen za po 100 EUR svima

  Profesor Filozofskog fakulteta Miodrag  Zec smatra da bi država novac koji odvaja za direktna novčana davanja od 100 evra svakom građaninu Srbije trebalo da upotrebi za vraćanje duga penzionerima.

  “Penzioneri su u Srbiji dvostruko kažnjeni. Em su im oteli penzije pre četiri godine, a sad im je zabranjeno i kretanje. Sve da nas zaštite. Nemojte nas više štititi kao Boga vas molim!”, kazao je Zec u intervjuu listu Danas.

  “Ja bih predložio, da ako se već ima 600 miliona evra i ako se tvrdi da je srpska država jaka da sada vrati sve što je nezakonito uzela penzionerima. To je oko 250 miliona evra. Naša država je uradila ono što nijedna druga država nije, da samo jednoj grupi penzionera uzme penzije”, kaže Zec.

  Ostatak bi, prema njegovim rečima, mogao da se uloži u zdravstveni, socijalni sistem i ekologiju.

  “Sad je vreme da se postavi pitanje kako ima para za lampione, a nema za bolnice a postajemo i šampioni po zagađenosti vazduha i devastaciji prirode”, naveo je on.

  Zec je kazao da mu se najviše sviđa deo programa za pomoć privredi koji se odnosi na korporativne obveznice

  “Obveznice su dobra stvar bilo da ih kupuju građani ili država. SAD su 2008. godine kupovale obveznice njihovih kompanija sa obavezom da ih one otkupe kada se stvari poboljšaju. Tako je saniran recimo GM. Ovo treba da se razradi, ali kod nas je toliko skupa emisija hartija od vrednosti da ljudi uopšte ne biraju obveznice i akcije kao opciju za investiranje, jer sav prinos uzmu posrednici. Ostaje opcija štednje u bankama gde su razlike između kamata na depozite i kamata na kredite među najvećim u svetu”, navodi Zec.

  Izvor: Danas

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE