Želi Srbiji BRZ OPORAVAK: "Čim smanjite broj zaraženih - DOBRODOŠLI STE"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Želi Srbiji BRZ OPORAVAK: “Čim smanjite broj zaraženih – DOBRODOŠLI STE”

  Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da je odluka vlade o otvaranju granica, koja za sada izuzima Srbiju i nekoliko država regiona, doneta u skladu sa “epidemiološkim standardima” i odbacio tvrdnje da je politički motivisana.

  “Nema ljutnje kada je u pitanju nacionalno zdravlje. Želimo da Srbija iz ove situacije izađe što pre…”

  Evropska komisija nije donosila jedinstvene odluke za otvaranje i zatvaranje granica, već su to države radile pojedinačno, u skladu sa svojim problemima i sopstvenim interesom o očuvanju zdravlja stanovništva. Ne želimo da polažemo račune nikome, rekao je Marković u Skupštini Crne Gore, tokom premjerskog sata.

  Crna Gora će početkom juna otvoriti granice za devet članica Evropske unije i Albaniju.
  Najavljena je mogućnost otvaranja granica i prema još “nekim zemljama regiona” do trenutka donošenja naredbe o otvaranju granica, ali nije precizirano koje su to države.

  Premijer Marković je kazao da ne zna što je povod za izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je odluku Podgorice okarakterisao kao političku.

  “Naša odluka se temelji na epidemiološkim standardima i definše se na broju zaraženih i Srbija u tom delu nije ispred Nemačke ili neke druge zemlje. Srbija ima preko 4.900 zaraženih, 40 i nešto novih slučajeva i po onome što pratimo vidimo da se Srbija uspešno nosi sa epidemijom i nadamo se da će u najskorijem vremenu izaći kao pobednik”, kazao je premijer.

  On je ocenio da se Srbija uspešno nosi sa epidemijom i da će Crna Gora biti otvorena za srpske državljane kada ta zemlja ispuni epidemiološki kriterijum od najviše 25 obolelih na 100.000 stanovnika.

  “U tom trenutku mi ćemo biti otvoreni za srpske državljane. Oni će, ako žele, biti dobrodošli u Crnu Goru”, rekao je crnogorski premijer.

  Srbija je u utorak, dan nakon odluke vlade Crne Gore, odlučila da zabrani sletanje aviona crnogorske nacionalne avio kompanije na beogradski aerodrom.

  Komentarušući tu zabranu, Marković je kazao da je to “samostalna i nezavisna” odluka Srbije koju Crna Gora “poštuje”.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/salju-crnogorske-studente-u-srbiju-a-brane-srbima-da-udju-u-cg/

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/crna-gora-otvara-granice-za-neke-zemlje-srbija-ne-ispunjava-kriterijum/

   

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE