Želite da se bavite organskom proizvodnjom? On je rešio da vam pokloni zemljište

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Želite da se bavite organskom proizvodnjom? On je rešio da vam pokloni zemljište

  Zoran Ristanović poklanja pola hektara zemljišta i seme, mladima od 18 do 25 godina, koji žele da proizvode hranu za sopstvene potrebe.

  Uz to mogu da nauče šta podrazumeva organski način gajenja.

  Radovanović je taj poziv objavio na svom Fejsbuku profilu: “Svi koji žele da nauče i primene, a nemaju svoju zemlju, dobiće je besplatno na korišćenje gde mogu da primenjuju znanje i proizvode hranu za sopstvene potrebe. Sve što proizvedu je lično njihovo.“

  Radovanović je iz Prijevora kod Čačka i sličnu akciju je organizovao 2015. godine, a za svoju proizvodnju od 2013. godine ima sertifikat o organskoj proizvodnji. Želi kako kaže da promoviše ovaj zdrav način ishrane, te pruži priliku svim zainteresovanim od 18 do 25 godina starosti da proizvedu hranu za sopstvene potrebe i ujedno da nauče šta podrazumeva organski način gajenja.

  Ideja je da pola hektara zemljišta ustupi za oko deset zainteresovanih osoba ili porodica iz Čačka i okoline. Određenim danima bi radili na Zoranovim parcelama, kada bi stekli nova saznanja o organskoj proizvodnji, dok bi ostalim danima radili na svojim parcelama. Seme bi dobili na poklon. Na edukaciji mogu saznati o pripremi, setvi, zaštiti, prihrani, berbi, preradi u organskom sistemu proizvodnje, navodi Agroklub.

   

  Izvor: Bizlife, B92, Agroklub

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE