Žena koja ima 70 godina STAŽA u istoj firmu ušla u GINISOVU KNJIGU rekorda (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Žena koja ima 70 godina STAŽA u istoj firmu ušla u GINISOVU KNJIGU rekorda (VIDEO)

  Britanka Monika Evans počela je da radi u kompaniji Kigass Aero Components sa 19 godina. Danas ima 89 i 70 godina radnog staža u istoj firmi čime je ušla u Ginisovu knjigu rekorda, na čemu joj je čestitala i kraljica lično.

  Njena plata na početku je bila 12 šilinga i šest penija nedeljno. Njen šef joj je nedavno doneo šampanjac kako bi proslavili činjenicu da je postala radnik sa najdužim stažom u Britaniji. Za sve ove godine slobodni dani koje je uzimala mogu se izbrojiti na prste, a napravila je samo jednu grešku za sedam decenija poslovanja, piše Miror.

  Kako je Monika navela iako je nekoliko puta pomišljala da ode kada je imala teške momente nikada to nije učinila i sada nema nameru, niti da menja firmu niti da ide u penziju. „Ali šta bih drugo radila? Volim svoj posao i ljude sa kojima radim. Ne mogu da budem u kući besposlena. Radiću dokle god mogu“, rekla je ona.

  Počela je sa papirom i olovkom, a sada se bavi internet bankarstvom. Iako je počela da radi malo nakon Drugog svetskog rata u ovu kompaniju koja radi vazduhoplovne delove došlo je 14 premijera. Danas je ona najlojalniji zaposleni, a kako je navela čast joj je da radi u porodičnoj firmi koja joj je dala veliku šansu kada je bila mlada.

  „Ljudi danas često i brzo menjaju poslove, ali ako predano uživate u svom poslu nema potreba za tim.“

  Za 40 godina službe dobila je sat, tortu za 60 i ponovo su napravili žurku za 65 godina njenog rada. Počela je da radi kod Čarlija Vormana, a danas radi za njegovu praunuku Džoanu koja je istakla da je privilegovana da radi sa Monikom koja danas sve radi na kompjuteru bez problema.

  Ona je naša inspiracija.“ rekla je njena šefica.

  Izvor: BIZLife/Mirror

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE