Žena "žirafa" je pet godina istezala svoj vrat. A sada je vreme da skine obruče - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Žena “žirafa” je pet godina istezala svoj vrat. A sada je vreme da skine obruče

Sidni Smit je devojka iz Los Anđelesa u Kaliforniji koja želi da postigne neobičan izgled: ona želi da izduži svoj vrat kako bi izgledala kao žirafa. U proteklih pet godina, ona  je istezala svoj vrat koristeći bolne metalne prstenove zbog kojih je i dobila nadimak „žena žirafa“. A, sada je vreme da ih skine…

Smit je odlučila a produži vrat prilikom puta u Afriku, gde je imala priliku da vidi žirafe i pripadnike Kajan plemena. Žene iz te kulture rastežu vrat, a Sidni je želela da izgleda baš kao one.

žena žirafa_youtubeprintscreenCilj Smitove je da ima jedan od najdužih vratova na svetu. Najviše obruča koje je nosila je bilo 15, koji su dodavali dodatnih 2,5 kilograma pritiska na njenom vratu. Ove obruče koriste žene širom sveta, u kulturama koje dugačak ženski vrat vide kao odraz lepote.

Ovi obruči funkcionišu na taj način tako što guraju ključnu kost i rebra kako bi dali izgled dužeg vrata. Vrat je, zapravo, iste dužine, ali nakon što se ostatak tela pomeri nadole, on izgleda duže.

Nakon pet godina, Smitova je odlučila da odustane od svoje potrage za dužim vratom. Ona otkriva da su joj obruči izazvali razne probleme, kako fizičke, tako i psihičke. Zbog toga je odlučila da ih skine.

Nošenje obruča je izazvalo modrice i ukočenost vrata. Ograničavali su joj sposobnost da pokreće vrat, a i generalno su uticali na njenu pokretljivost. To je uticalo na kvalitet njenog života na mnogo načina, a jedna od njih je nesposobnost da vozi. Jer, kada osoba ne može da okrene glavu kako bi videla šta je na putu, ona ne može ni bezbedno da upravlja motornim vozilom.

žena žirafa_youtubeprintscreenSmitova je zbog obruča postala izolovanija. Njena želja da izduži vrat je uticala na njenu sposobnost da dobije novi posao i postala barijera pri upoznavanju novih ljudi. Na kraju, više je vremena provodila sama u kući. Tada je shvatila da obručima mora da stane na put, da ih skine i promeni svoj status.

Smitova sada ide na fizikalnu terapiju kako bi ispravila probleme koje su joj obručo izazvali. Doktori je ohrabruju i očekuju da će se uskoro vratiti u normalu.

žena žirafa_youtubeprintscreenI dok odustaje od svog poduhvata za dužim vratom, Smitova ne žali jer je nosila obruče. Ona kaže da joj, ja neki način, nedostaju. Što se tiče vrata, on će se uskoro vratiti u normalu.

 

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube printscreen

Piše: A. M.

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE