Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ZGODNE, ELEGANTNE, ZADOVOLJNE: 5 stvari koje možemo da naučimo od Francuskinja

    Svi se pitaju kako je moguće da Francuskinje imaju dobru liniju i elegantne su, a jedu toliko čokolade, sira i sve to zaliju vinom. Tome dodajemo i činjenicu da nisu opterećene dijetama ili iscrpljujućim treninzima. Njihova tajna jeste njihov stav prema hrani, koje neguju još od detinjstva.

    Sajt Bright Side pronašao je neke od obrazaca ponašanja Francuskinja koje možemo da usvojimo kako bismo imale dobru liniju, i sve to sa zadovoljstvom!

    Hrana je sveta
    Ovo je verovatno glavna tajna svake Francuskinje. Ophođenje prema hrani sa strahopoštovanjem ne dozvoljava im da jedu džank fud ili da jedu kada su u pokretu. Može se reći da su Francuzi opsednuti hranom, ali ne toliko količinom, koliko lepotom i uživanjem u jelu. Francuske dame često ručaju ili večeraju u restoranu, uživaju u dobrom vinu i u još boljem društvu.
    leticija-kastaZa Francuze, obrok je poseban momenat u kome se deli zadovoljstvo: hrana kao i razgovor,“ kaže pariski nutricionista Dr Fransoa Lermit (Dr. Francoise L’Hermite). „U mnogim drugim zemljama, na žalost, hrana je „gorivo“ koje daje energiju mišićima. Ako nema nikakvog zadovoljstva u tome, kršite sva pravila jela.

    Francuske dame biraju kvalitet
    Francuskinje žele najbolje, najsvežije i najodabranije. Njihov princip jeste da za skuplje dobiju bolje, pre nego da traže jeftinije. Nema alternative: Uvek će biti nekoliko parčeta kvalitetne crne čokolade, ili lagani domaći kolač, a nikada jeftin sladoled; uvek sveža riba pre nego jeftina piletina.
    Francuskinje žive univerzalnu istinu: Ti si ono što jedeš. Vlasnik pariskog restorana „La Petite Cuisine“: „Čak i kada sam bio najsiromašniji, i sada kada sam materijalno obezbeđen, uvek sam sebi mogao da priuštim da odem na pijacu i uzmem sveže bagete i sir.“

    brizit-bardoFrancuskinja često stavlja viljušku na tanjir za vreme obroka
    One jedu sporo, gutaju svaki zalogaj hrane sa guštom, i prave pauze da razgovaraju sa onima sa kojima obeduju. Tako se običan obrok pretvara u slavljenje ukusa i društva.

    Ona je potpuno iskrena sa sobom kada je u pitanju hrana i nikada ne zabranjuje sebi ništa
    Francuskinja potpuno razume da su sirevi koje voli veoma masna hrana. Zna da neće ostati zgodna ako jede kroasane i svež hleb dvaput dnevno.
    Ipak, neće sebi ništa zabraniti. Bolje je dozvoliti malo više onoga što voliš nego patiti zbog potpune apstinencije. One ne žale zbog tih „zabranjenih stvari“ (guilty pleasures).

    Sofi Marso, na primer, jede sve, ali ne previše. „Ne brzu hranu, ali volim vino i čokoladu, i u tome uživam, kao i u mnogim drugim ukusnim stvarima, ne uskraćujem to sebi.
    Takođe, previše šećera i soli nije njihov stil. Elegantni ukusi i prirodni začini koje pojačavaju ukus i aromu hrane su ono što one vole.

    I možda najvažnije pravilo: Pre će sačekati večeru nego što će jesti u pokretu
    Pekare, brza hrana, „nešto na brzinu“ i grickalice, svima nam štete. Francuskinje znaju da pravi obrok sadrži i supu i salatu, sedenje za stolom, i – uživanje.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Youtube/Printscreen/Pixabay

    Piše: N.V.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE