Ziđin: Zaposlenima koji se ne pridržavaju mera u Boru - OTKAZ

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ziđin: Zaposlenima koji se ne pridržavaju mera u Boru – OTKAZ

  Menadžment kineske kompanije Ziđin, strateški partner RTB Bora, doneo je naredbu o otpuštanju svakog radnika iz borske kompanije za koga se utvrdi da je zaražen koronavirusom, prenose Večernje Novosti.

  Prema saznanjima ovog lista menadžment kineske kompanije je na svim vidnim mestima u preduzeću koje broji 5.000 radnika istakao obaveštenje u kom se navodi da će dobiti otkaz svaki zaposleni koji bude imao kontakt sa zaraženim osobama, ali i onima koji nemaju masku ili izađu da kupe doručak.

  Ovo su neke od naredbi koje stoje na obaveštenjima istaknutim u preduzeću, sa potpisom generalnog direktora KSiming Jian-a, koje se nalaze na fotografijji objavljenoj na portalu Večernje Novosti.

  • Svi zaposleni tokom rada moraju da nose zaštitne maske za lice, ukoliko neko prekrši ovu naredbu, biće strogo kažnjen, čak i raskidom Ugovora o radu.
  • Zaposlenima je zabranjeno da izlaze radi kupovine doručka u vreme pauze, doručak ponesite od kuće.
  • Zaposleni ili članovi njihovih porodica koji su primetili simptome,ili su bili u kontaktu sa licem koji je stiglo iz inostranstva, ili su bili u kontaktu sa licem kod koga je potvrđeno prisustvo virusa, samoinicijativno da se izolujei da o otme obavesti Kompaniju. U surotnom ako se otkrije istina, sa zaposlenim, zatim rukovodiocem smene i rukovodiocem radne jedinice biće raskinut Ugovor o radu.
  • Sa zaposlenima koji, zbog kršenja merakoje su donete od strane Vlade i Kompanije, budu zaraženi korona virusom, Kompanija će raskinuti Ugovor o radu.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE