Život u izolaciji: Rekorde u onlajn kupovini beleže osnovne namirnice

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Život u izolaciji: Rekorde u onlajn kupovini beleže osnovne namirnice

  Onlajn šoping je nadmašio sve druge oblike potrošnje prošlog meseca. Više od polovine Evropskih kupaca (57 odsto) je izjavilo da kupuju onlajn više nego ikada, a primetan je i rekordan broj prijava na virtuelna iskustva poput časova kućnog fitnesa, prijavljivanja na onlajn sajtove za filmove, TV i onlajn učenje u izolaciji.

  Istraživanje kompanije Mastercard iz maja 2020. godine koje je sprovedeno na 15 tržišta i na uzorku od 12.500 ljudi, otkrilo je da jedan od tri stanovnika Evrope (30 odsto) troši više novca na virtuelna iskustva, a skoro 2 od 3 (58 odsto) gleda TV ili filmove preko onlajn pretplata na sajtove. Više od četvrtine ispitanika (26  odsto) „pohađa” časove vežbanja onlajn dok 24 odsto posećuje virtuelne muzeje i druge sadržaje.

  Epidemija je uticala na plemenitost i edukaciju

  Više od četvrtine (28 odsto) je izvršilo onlajn donacije prošlog meseca, a 14 odsto je  po prvi put izvršilo donaciju.

  Ljudi širom Evrope takođe koriste dodatno vreme koje provode u domu kao priliku da nauče neke nove veštine onlajn.

  Čak dve od pet osoba (37 odsto) počelo je da koristi onlajn bankarske usluge, više od četvrtine (28 odsto) uči kako da upravlja svojim zdravljem i  nabavlja lekove onlajn, a trećina (31 odsto) uči da kuva preko onlajn tutorijala. Svaka deseta osoba (10 odsto) uči da programira, a 7% odsto koristi internet da nauči da svira muzički instrument, dok 14% odsto ispitanika prati onlajn vodiče za šišanje kose.

  Pored povećanja od 36 odsto u onlajn kupovini osnovnih životnih namirnica, još neki od najpopularnijih trendova je i porast onlajn kupovine knjiga (32 odsto), mašinica za šišanje (19 odsto) i fitnes opreme kao što su tegovi i joga prostirke (13 odsto).

  Istraživanja su takođe pokazala da navike u onlajn šopingu reflektuju ponašanja u stvarnom životu, pa 4 od 5 korisnika (81 odsto) su tipični detaljisti koji satima pretražuju sajtove kako bi pronašli najbolju ponudu, 2 od 3 (66 odsto) su „razgledači” koji kažu da redovno prave liste želja proizvoda, ali ih retko kada kupuju. Polovina novih onlajn kupaca (51 odsto) je izjavila da je ostala lojalna trgovcima iz stvarnog života.

  Skoro svi (81 odsto) vode računa o tome šta i gde kupuju onlajn, dok 65 odsto brine o tome da će postati žrtva onlajn prevara.

  U pokušaju da održi bezbednost onlajn kupovine, 4 od 5 Evropljana (81 odsto) teži da kupuje od poznatih trgovaca, 80 odsto proverava recenzije i sajt sa koga kupuju, dok trećina ispitanika (31 odsto) kontaktira novog ili nepoznatog trgovca pre nego što izvrši kupovinu.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE