„Znaš Rado, ti kad dođeš, znaš malo i da deprimiraš“ (VIDEO) - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  „Znaš Rado, ti kad dođeš, znaš malo i da deprimiraš“ (VIDEO)

  „Znaš Rado, ti kad dođeš, znaš malo i da deprimiraš“, rekla je na kraju prelistavanja štampe na TV Prva Jovana Joksimović, svojoj gošći urednici „Beogradske hrinike“ na RTS-u Radi Đurić.

  A šta je to Rada rekla što je tako deprimirajuće?

  Komentarišući naslovne strane dnevnih novina, ali i stanja u medijima, Rada Đurić kaže da su emisije koje se bave malim ljudskim životima u Srbiji, potpuno drugom planu. „I to je sasvim jasno. To nije od juče i to je sistematsko uništavanje malog čoveka u svakom smislu te reči, pa i priče o njemu i njihovim problemima…Vi ćete, što je i planetarni problem, retko moći na televiziji da slušate o problemima malog čoveka ili problemima nekog ko je žrtva sistema. I sada imate situaciju da bolje da o tome ne govorimo, jer ćemo se u tome već nekako snaći, jer je postala navika da živimo loše i da o nama niko ne brine. Kao narod smo navikli na to da sistem ne postoji“, kaže Đurić.

  Ona kaže da njena redakcija i dalje dobija pisma od gledalaca (da, prava pisma) i kako kaže u tim pismima piše ono što „oni zapravo očekuju u izbornoj godini.“

  „Pišu o tome šta se njima događa, a veruju u sistem, a događa im se potpuna golgota, jer sistem ne funkcioniše. Žele da budu zaštićeni, onako kako oni znaju da sistem mora da funkcioniše ili kako se sistem lažno predstavlja da funkcioniše.“

  Đurić ukazuje da posao novinara nije da interveniše u takvim slučajevima, to jest „da ne bude moćan“, već da ukaže na problem.

  „Mi moramo da budemo korektiv tim ljudima kojima smo dali mandat. Onog trenutka kada počne da radi taj posao, i u moje ime, kao građanina, nešto radi i troši moje pare, nije bitno da li sam ja glasala za njih ili nisam. To su i moje pare iako za njih nisam glasala…I njihov posao je da građaninu bude, ne dobro, nego da bude poštovan i da poštuje taj sistem.“

  Na pitanje voditeljke kako komentariše sve češće priče o smeni direktora RTS-a Dragana Bujoševića, Rada Đurić kaže da to ne treba da bude posao novinara Javnog servisa.

  „Ja ne treba o tome da pričam. Ja o tome ne treba da brinem. Naravno, da živim u zemlji u kojoj sam ja verovala da ću živeti. Nije moj posao da vidim da li će Bujošević biti direktor ili ne. Da postoji sistem, znalo bi se jasno šta je Javni servis, kako se finansira, zašto mora da postoji, koliko je to važno i kakav je sadržaj u Javnom servisu i gde pare odlaze. Onda je sasvim svejedno ko će biti direktor. E, to je zašto smo mi razočarani i zašto građani kada i ne mogu da definišu zašto se osećaju napušteno, to je taj momenat. Jer žive negde gde nema pravila,“ zaključuje Rada Đurić.

  Izvor: BIZLife/Prva

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Nenad

   Moje skromno mišljenje je da ona uskoro neće raditi to što sada radi.

  • Vesna

   Deprimiranost je realno stanje egzistencije u Srbiji. Rada objektivno sagledava "malog čoveka".

  • Vera

   Rada je bez premca !

  • Vera

   Rada je bez premca!

  • Angelina

   Rado svaka cast..

  • Vesna

   Radu za direktora RTS-a

  • Ana

   Rada priča Jovani o problemima običnog čoveka. Ova jedino zna koliko hiljada evra koštaju cipele koje namerava da kupi...Jovana sa realnošću nema baš dodira. Zato i ne želi da sluša ništa što ukazuje da ne žive svi bezbrižno i idealno sa hiljadama evra dnevno na raspolaganju...Većina u Srbiji nema šta da jede svih dana u mesecu, nema čim da plati račune, nema čim da obraduje decu i unuke za praznike...

  • Peca

   Prebukirani smo da bi nas interesovalo nekoliko,otprilika,meseci.Prestiž je nastao u 21 veku.Kako sedimo tako se brzo okrećemo.Svet nastaje od prestiža.Nagomilani smo,interesuje nas privremeno,posle nam dosadi.Nakupi se novo i odlazi,dolazi novo,takoreči,zamena.Ima mnogo više stvari od ljudi na svetu.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE