Zorana Mihajlović za gondolu, ali po zakonu - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zorana Mihajlović za gondolu, ali po zakonu

  Pozivom na radnu akciju za izgradnju gondole na Zlatiboru za koju nije ni podnet zahtev za izdavanje dozvole, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović krši zakon, kaže ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

  Ministarstvo podržava gradnju gondole na Zlatiboru, ali sve mora da se radi po zakonu, i zato je poziv predsednika opštine Čajetina na radnu akciju radi izgradnje gondole, u stvari poziv na kršenje zakona, rekla je Mihajlović.

  Ona je u intervjuu za agenciju Beta istakla da je Ministarstvo izdalo lokacijske uslove, Revizorna komisija dala je pozitivan izveštaj za taj projekat i omogućeno je da se radovi izvode po fazama upravo zbog problema sa zemljištem.

  “Istina je da se pred Upravnim sudom vodi spor zbog dela zemljišta preko koga treba da pređe gondola, ali to ne znači da izgradnja nije mogla da počne fazno, jer se tako grade i drugi infrastrukturni objekti”, rekla je Mihajlovićeva.

  Kako je navela, Stamatoviću je više puta objašnjeno da može da traži dozvolu za izgradnju po fazama, ali on to do sada nije uradio. Ona je dodala da se trudi da ne komentariše njegove izjave, jer misli da sada sve radi zarad političke kampanje pošto je najavio da će se kandidovati za predsednika Srbije.

  Nigde u svetu, prema njenim rečima, investitor ne kupuje opremu pre nego što ima i jedan dokument i dozvolu za gradnju, već samo idejno rešenje, kao što je to učinila opština Čajetina.

  “Opština je unapred kupila opremu od renomirane francuske kompanije i ona sada negde stoji, a i dalje ne traži građevinsku dozvolu za gradnju za deonice koje nisu sporne”, rekla je Zorana Mihajlović.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE