Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dileme oko plata i penzija

    O zamrzavanju plata i penzija odlučivaće Vlada Srbije, najavljuje prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ističe da se on lično zalaže i za nepopularne mere, ukoliko su dobre za budućnost građana.

    Podržavam teške i nepopularne korake i nemamo pravo da obmanjujemo javnost i zarad trenutnih političkih poena ukidamo budućnost našoj deci, rekao je Vučić i dodao da će konačnu odluku o tom pitanju doneti stranka kojoj pripada i Vlada Srbije.

    Premijer Srbije Ivica Dačić ranije je izjavio da u Vladi Srbije nije dogovoreno zamrzavanje i smanjenje plata budžetskih korisnika.

    Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović podržala je princip da se plate u javnom sektoru vežu za plate u privatnom sektoru i najavila da će se narednih dana pred vladom naći sveobuhvatni paket reformskih mera, koji se odnosi na povećanje prihoda, ali i na smanjenje rashoda budžeta.

    Stanje u budžetu nije alarmantno kao prošle godine, ali jeste ozbiljno i moramo da preduzmemo reformske poteze kako bismo dugoročno napravili budžet takvim da trošimo ono što zaradimo i ne moramo o tome da slušamo komentare, niti Fiskalnog saveta, niti Međunarodnog monetarnog fonda, rekla je Kalanović.

    Pročitajte i>>>Srbija nije pred bakrotom

    Predstavnici poslovnog miljea bez dileme podržavaju vezivanje rasta plata u javnom sektoru za one u privatnom.

    Dekan Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) Ana Trbović smatra da je pametnija mera od zamrzavanja penzija i plata u javnom sektoru da se napravi "funkcionalna analiza zaposlenih u tom sektoru" i da se utvrdi koja su radna mesta potrebna.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE