Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvi proizvodi Johnson Electrica već u septembru

    Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da će u fabrici Johnson Electric u Nišu do jula 2016. godine biti zaposleno 1.050 ljudi što pokazuje da može brže, bolje i uspešnije da se radi i da se sprovode reforme.

    Vučić je prilikom obilaska gradilišta fabrike rekao da je ponosan što je za samo četiri meseca od početka radova, a šest meseci od potpisivanja prvog ugovora, izgrađen proizvodni pogon od gotovo 10.000 kvadratnih metara.

    Navodeći da će prvi proizvodi iz fabrike izaći u septembru, a da će u ovoj godini biti zaposleno 250 ljudi, Vučić je rekao da će Johnson Electric snabdevati automobilske gigante Volvo, BMW, Jaguar i gotovo sve najpoznatije svetske kompanije.

    Da je reč o najznačajnijoj investiciji u prethodnih 15 godina u tom delu Srbije, Vučić je ilustrovao podacima da je Johnson Electric svetski poznata kompanija, a da će niška fabrika raditi uz veliki broj kooperanata, oslanjajući se na domaći menadžment i sopstvene radnike.

    Izrazivši nadu da će Johnson Electric otvoriti još jedan pogon u blizini, jer to, kako je rekao, podržava rukovodstvo fabrike, Vučić je naveo da je Vlada Srbije pomogla preko SIEPA gradnju sa devet miliona evra i naglasio da je Srbiji potrebno još više takvih investicija.

    Ova fabrika je samo kap u moru, što je samo dokaz da možemo još brže u reforme, rekao je Vučić.

    Potpredsednik kompanije za Evropu Austin Jesse Wang izrazio je zadovoljstvo što je fabrika posle šest meseci od potpisivanja ugovora već izgrađena, uz očeivanje da proizvodnja počne od jeseni.

    Predstavnici Johnson Electrica već su uspostavili saradnju sa školama i fakultetima u Nišu sa kojima će raditi na školovanju kadrova koji su im potrebni za rad u fabrici, a nekoliko desetina radnika već je na obuci u Evropi i Kini.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE