Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uber ne može u Srbiju

    Kompanija Uber, koja putem android aplikacije nudi alternativu klasičnom taksiju, neće dobiti dozvolu da dođe u Beograd.

    Pored "divljaka", taksistima u glavnom gradu konkurencija bi mogla da bude i američka firma Uber koja putem mobilne aplikacije spaja putnike s najbližim slobodnim vozačima, bez obzira na to da li su u pitanju profesionalni taksisti ili ne.

    Najavu da će sledećeg meseca u Beograd, kao i u ostatak regiona, stići kompanija koja putem android aplikacije nudi alternativu klasičnom taksiju, uzburkala je domaća udruženja.

    Beogradski taksisti su se tim povodom u sredu našli za stolom sa nadležnima iz Ministarstva za saobraćaj kako bi stali na put prevozu koji smatraju nelegalnim i nebezbednim.

    Stav svih udruženja i taksista je da ćemo se boriti svim silama da sprečimo dolazak Ubera, kaže Aleksandar Bijelić iz Saveza taksi udruženja Srbije.

    Tvrdim da to nije dobro ne samo za nas taksiste zbog nelojalne konkurencije, već pre svega za građane i njihovu bezbednost. Konstantno se borimo protiv nelegalnih taksista, a ova aplikacija pomaže upravo takvima da dođu do mušterije.

    I stav Ministarstva je da neće dozvoliti bilo kome sa takvom aplikacijom da radi, jer je to u suprotnosti sa zakonskom regulativom.

    Inače, uz pomoć Ubera svaki korisnik android telefona može praktično da bude i klijent i taksista. To nije profesionalni vozač sa licencom, a ne vozi ni profesionalno vozilo koje mora na tehnički pregled svakih šest meseci.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE