KAO NEKAD: Britanci grade POSLOVNO-DIPLOMATSKI brod

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KAO NEKAD: Britanci grade POSLOVNO-DIPLOMATSKI brod

  Velika Britanija će izgraditi novi “admiralski brod” za priređivanje trgovinskih skupova i za promovisanje svojih interesa širom sveta.

  Taj brod će biti mesto za predstavljanje britanske robe širom sveta, kao i za trgovinske pregovore na visokom nivou, saopštio je u subotu Dauning strit, dok Velika Britanija traži nove trgovinske odnose pošto je napustila Evropsku uniju krajem 2020. godine.

  Brod će imati ulogu i u sprovođenju britanske spoljne i bezbednosne politike, posebno priređivanjem sastanaka na vrhu i diplomatskih pregovora.

  To će biti prvi “admiralski brod” u službi još od 1997, kada je prestao da plovi “Rojal jot Britania” (Royal Yacht Britannia).

  Džonson je rekao da će uloga novog broda biti “drugačija” od uloge njegovih prethodnika, “što odražava novi status Velike Britanije kao velike nezavisne pomorske trgovinske države”.

  “Svaki aspekt tog broda – od njegove konstrukcije, do preduzeća koja će se predstaviti na brodu, odražavaće i promovisati najbolje iz Velike Britanije”, rekao je premijer u saopštenju, ističući da će brod biti “jasan i moćan simbol naše posvećenosti da budemo aktivni na svetskoj sceni”.

  Očekuje se da će izgradnja tog broda početi 2022. godine i završena u roku od četiri godine, rekao je Dauning strit, dodavši da ne može da potvrdi cenu dok se ne završi tender za izgradnju.

  Pošto je Velika Britanija zvanično napustila EU, okončavši pet decenija “burnog braka”, uspostavila je ili obnovila trgovinske sporazume sa Evropskom unijom, Japanom i nekoliko drugih zemalja, ali ostaje da zaključi još mnoge.

  London je sada u pregovorima sa Australijom, a počinje ih sa Indijom, Novim Zelandom i Sjedinjenim Državama o budućim odnosima.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE