306 dana se lečio od korone i IZLEČIO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  306 dana se lečio od korone i IZLEČIO

  Penzionisani advokat Džefri Vulf vratio se kući nakon 306 dana provedenih u bolnici u koju je smešten u prvim nedeljama pandemije, nakon što je otkriveno da je zaražen koronavirusom.

  Veruje se da je ovaj 74-godišnji Britanac proveo u bolnici jedan od najdužih perioda tokom lečenja od COVID-19.

  On je u jednom trenutku bio u toliko lošem zdravstvenom stanju da su bolničari pozvali njegove sinove da se oproste od njega. Međutim, on se, prema njegovoj priči, iz kome iznenada probudio u julu prošle godine.

  Nakon što je otpušten s intenzivne nege, prebačen je na lečenje u Kraljevsku bolnicu za neuro-invaliditet u Londonu, zbog oštećenja mozga usled zaraze koronavirusom, što je izazvalo paralizu jednog dela tela i afaziju.

  “Osoblje u obj bolnice je bilo neverovatno. Srećan sam što se vraćam kući nakon ovolikog vremena. Za mene je ovaj dan poput slobode. Da znate da se najviše radujem odresku i čipsu”, kazao je Vulf.

  Kao penzionisani advokat bio je izuzetno aktivan, trenirao je i imao brojne hobije, te je bio bez bilo kakvih problema sa zdravstvenim stanjem. Zaraza je pokazala svoju najgoru stranu, pa su tako lekari prvo kazali njegovoj deci da je reč o meningitisu.

  Prva faza njegovog lečenja trajala je 127 dana, od čega je 67 proveo na respiratoru. Iz bolnice je ispraćen aplauzom, nakon čega je prebačen na neurološku rehabilitaciju za govor i fizikalnu terapiju.

  Na rehabilitaciji je proveo dodatnih 179 dana, a u petak je pušten kući.

  “Bila je to vraška borba. Njegova prva šala je bila da je izabrao težak način da preskoči zadnju godinu Trampovog mandata, ali da je svejedno vredelo”, rekao je jedan od njegovih sinova, piše The Guardian.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Klix

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE