5 načina da poboljšate ljubavni život

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 načina da poboljšate ljubavni život

  Jedan od najčitanijih tekstova prošle godine na sajtu Nymag, jeste i ovaj članak koji se bavi načinima pomoću kojih možete da poboljšate romantičnu vezu. Među njima su i produktivna svađa u braku i umanjivanje fizičkog bola slomljenog srca.

  Evo nekoliko saveta:

  Preskočite ćaskanje.

  Da biste upoznali nekog, ne trošite previše reči (ili dragocene sate svog života) postavljajući dosadna pitanja o vremenu. Kako stručnjak Tim Bumer (Boomer) predlaže, „zaronite“ duboko odmah, započnite velikim pitanjima, koja mogu mnogo toga da otkriju o osobi, „Koji posao vam najviše leži? (ili koji posao najviše strasti budi u vama)” i „Šta je najviše što ste osetili u ljubavi?“

  Nemojte da se plašite da se svađate u braku, ili da se za brak borite.

  Mnogo svađe može da vodi do razvoda, a ispostavilo se i da izbegavanje sukoba može takođe da vodi do razdvajanja. Većina misli da ljubav podrazumeva mir i harmoniju, i da sukob treba izbegavati. Ali takva ljubav ne može da preživi, i na kraju, ta tišina manje je pokazatelj poštovanja i ljubavi, a više kukavičluka.

  Venčajte se, ostanite venčani zbog želje a ne potrebe.

  Kome treba muškarac? Kome treba brak?“ Nakon što se dvaput razvela, Karen Rinaldi našla se u situaciji da preispituje ceo koncep „potrebe“ u vezi, odlučna da se više nikad ne uda. Onda se ponovo udala, i to je zajednica koja se održala već 20 i više godina. „Nije mi potreban,“ rekla je, „Ali želim ga u svom žviotu. Ne štiti me od drugih, samo od mojih najgorih instinkata.“

  Pokušajte da lečite slomljeno srce kao što biste glavobolju.

  Kada je studentkinju neurologije Melisu Hil, ostavio dečko, znala je da su supstance u njenom mozgu činile da se oseća da pati kao da pokušava da prekine zavisnost od droge. Do tog zaključka je došla kada je otkrila da acetaminofen može da smanji fizičku bol kod slomljenog srca.

  Recite šta želite od veze.

  Ako vas neko smatra dobrim prijateljem, a vi želite da odnos bude nešto više, nemojte pretpostavljati da će ta osoba nekom magijom shvatiti vaša osećanja. Suviše često se dešava da mnogi ljudi puštaju da njihove veze budu neodređenog statusa mesecima pa čak i godinama. Na vama je da vezu definišete. Budite hrabri i recite šta želite. Istina, možete da izgubite prijateljstvo (ili kakav god da je odnos u pitanju), ali zauzvrat imaćete emocionalnu (i psihičku) stabilnost.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE