Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

5 najboljih evropskih PICERIJA koje se ne nalaze u Italiji (FOTO)

Svake godine, 50 Top Pizza guide objavljuje listu najboljih picerija na svetu. Stvar funkcioniše jednostavno – picerije prijavljuju čitaoci, a potom 50 „pizza agenata“ posećuje sva mesta anonimno, pa ih na taj način ocenjuju najpoštenije moguće.

Zavirimo malo i van Italije, jer dobra pica se danas jede svuda! Ovo je 7 mesta van Italije gde se može pojesti najbolja pica u Evropi.

1.  50 kalo di Ciro Salvo – London, UK

Ovaj restoran otvoren je prošle godine na TOP lokaciji u Londonu, na trgu Trafalgar. Vlasnik je Ciro Salvo, koji je u London doneo picu kakva se pravi upravo u gradu iz kojeg je pica i potekla.

Ciro je savršenu picu naučio da pravi u restoranu svoje bake. Ako se ikad zateknete ovde, probajte pice „50 kalo“ ili „Montanara“, za koje kažu da su najbolje.

2. Bijou – Pariz, Francuska

Drugo mesto pripalo je restoranu Bijou, koji je u vlasništvu, a koga drugog, nego još jednog Napolitanca – šefa Gennara Nastija.

Nalazi se u četvrti Montmartre, a ovde se pice pripremaju isključivo prema sezonskim namirnicama, što podrazumeva stalnu promenu menija. Nasti uvijek voli da doda i neki tajni sastojak, ali naravno, poštuje izvornu recepturu.

3. Baest – Kopenhagen, Danska

Ovde se vrhunske pice, od isključivo organskih sastojaka, spremaju poslednjih pet godina, a picerija je samo deo šireg gastro „kolektiva“ Relae Community u koji još spadaju restoran, pekara, kompanija za uvoz vina i farma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BÆST (@baestcph) on

Iako se nalaze na severu Evrope i ne hvale se šefom iz Italije, povezanost s Napuljem naravno – postoji. Naime, peći u kojima se pice peku izrađene su upravo tamo!

4. Ober Mamma – Pariz, Francuska

U blizini trga Republike smestio se ovaj restoran, gde se pice peku u tradicionalnim drvenim pećima prema izvornoj recepturi. Svo zaposleno osoblje čine Italijani, a svi koji su bili kunu se da se ovde jede vrhunska margarita.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BIG MAMMA (@bigmammagroup) on

Oni koji ipak hoće malo bogatije pice, uvek mogu da naruče onu koja kombinuje tartufe, tikvice i sir ali i ovde, kao i u Bijou, meni se menja prema sezoni.

5. Pizzeria Luca – Kopenhagen, Danska

Vraćamo se u Kopenhagen. Piceria Luca je takoreći „ispod čekića“, s obzirom da je otvorena tek u martu ove godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pizzeria Luca (@pizzeria_luca) on

„Ogromno je priznanje završiti ovako visoko na lestvici“, izjavio je jedan od vlasnika Lasse Wiwe, dodavši da su istovremeno iznenađeni ali i srećni jer je njihov rad i trud prepoznat. Ne sumnjamo da će ih ovo dodatno motivisati.

Izvor: Pun kufer

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE