6 najboljih biznis KNJIGA u 2020.

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  6 najboljih biznis KNJIGA u 2020.

  Dobre vesti za sve ljubitelje knjiga – stigla je najava užeg izbora za Fajnenšel tajms i Mekinsijevu nagradu za najbolju poslovnu knjigu godine.

  Kao i uvek, lista nudi onima koji su zainteresovani za poslovne knjige direktan put do nekih od najboljih i najuzbudljivijih naslova u godini.

  „U godini koju su obeležili poremećaji i nesigurnost, sudije su odabrale uži izbor koji se bavi kritičnim poslovnim pitanjima, od budućnosti rada do značaja tehnologije, na originalan, ugodan i provokativan način“, komentarisa Roula Kalaf, urednica časopisa FT.

  1. Deaths of Despair and the Future of Capitalism – Anne Case and Angus Deaton

  Osnovna premisa američkog sna je da svaka generacija prođe malo bolje od svojih roditelja. 2015. godine, dobitnik Nobelove nagrade, ekonomista Angus Deaton i kolega ekonomista Anne Case, otkrili su da Amerika više ne ispunjava to obećanje.

  Smrt među belcima iz radničke klase u zemlji je zapravo rasla, a očekivano trajanje života opadalo. Glavni krivac bila je takozvana „smrt iz očaja“ prouzrokovana samoubistvom ili zloupotrebom supstanci. Ovaj bestseler istražuje šta je pošlo po zlu i šta treba da učinimo povodom toga.

  2. No Filter – Sarah Frier

  Opisana kao „konačna insajderska priča o Instagramu“, ova knjiga novinarke Blumberga Sare Frier zapravo daje i pogled iza kulisa Silicijumske doline i kako ona zaista funkcioniše.

  “No Filter povezuje fenomenalno detaljno izveštavanje sa eksplozivnim pričanjem priča koje dopire do srži kako je Instagram oblikovao naše živote, bez obzira da li koristite aplikaciju ili ne. Mnogo više od poslovne priče, to je priča o kulturi, slavi i, na kraju, ljudsoj povezanosti“, pisao je Taylor Lorenz u Njujork tajmsu, nazivajući je „najzabavnijom knjigom koju je pročitao u poslenjih nekoliko godina“.

  3. No Rules Rules – Reed Hastings and Erin Meyer

  Za ovo duboko zaranjanje u jedinstvenu kulturu na Netflixu o kojoj se mnogo raspravljalo, izvršni direktor i profesor poslovne škole dobili su preporuku ni manje ni više nego od Satije Nadele, izvršnog direktora Majkrosofta.

  “Uvidi u ovoj knjizi neprocenjivi su za svakoga ko pokušava da stvori i održi organizacionu kulturu”, rekao je Nadela.

  4. Reimagining Capitalism: How Business Can Save the World – Rebecca Henderson

  Kako svet trenutno bukvalno i metaforički gori, gotovo svi očajnički žele da shvate kako da spasu situaciju, uključujući kapitaliste. Ako je to slučaj sa vama, možda biste želeli da uzmete ovu knjigu profesora sa Harvarda, koja pokušava da skicira kako se pravljenje profita može pomiriti sa zdravijim društvom i zdravijom zemljom.

  5. If Then: How the Simulmatics Corporation Invented the Future – Jill Lepore

  Možda niste čuli za Simulmatiku, ali ova kompanija iz doba hladnog rata učinila je mnogo za izgradnju modernog sveta u kojem živimo. „Iskopavala je podatke, ciljala glasače, manipulisala potrošačima, destabilizovala politiku i poremetila znanje ― decenijama pre Fejsbuka, Gugla i Kembridž analitike“, objašnjava Amazon.

  Ova knjiga istražuje zaboravljenu istoriju koja nagoveštava probleme današnjih giganta Silicijumske doline.

  6. A World Without Work – Daniel Susskind

  Roboti dolaze da uzmu naše poslove. Da li će to biti noćna mora ili utopija? Knjiga vodi čitaoca kroz ovo pitanje, ispitujući argumente mislilaca sa obe strane debate i postavljajući izazove sveta u kojem mašine rade više, kako bi ljudi radili manje.

  Prema Njujork tajmsu, ova knjiga bi „trebalo da bude obevezna za svakog potencijalnog predsedničkog kandidata koji razmišlja o ekonomiji budućnosti“. A možda i za nas ostale.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE