6 znakova da su vas odgajili NARCISI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  6 znakova da su vas odgajili NARCISI

  Odgajani smo da o roditeljima uvek razmišljamo u superlativu, a to često može biti izmaglica zbog koje ne vidimo realno naše roditelje, ipak i oni su samo ljudi. Pozitivno je skrenuti nažnju na neke stvari kako kasnije vi sami ne biste ponavljali takve greške sa svojim detetom. Narcisoidnost nije strašna stvar samo je važno da je na vreme primetimo i prema njoj se postavimo na pravi način.

  Stvaraju vam osećaj emocionalne zavisnosti

  Da li ste nekada osetili pritisak od strane roditelja u kojem oni sve vreme žele da ostanete uz njih, tvrdeći da im neverovatno trebate i da skoro ne mogu da žive bez vas, a sve pravdajući velikom ljubavlju. Iako oni to predstavljaju kao lepu emociju iza svega stoji narcisoidnost. Njima se potajno ne dopada činjenica da možete u potpunosti da živite samostalno i odvojeno od njih. Zato često nameću da činite nešto za njih.

  Ljubav naročito iskazuju kada uradite stvari koje oni žele

  Na taj način im pokazujete veliku količinu pažnje što prija osobama koje su narcisoidne. Takvi roditelji se veoma brzo povlače kada osete zanemareni. Njihov ’tretman’ prema vama je tih ali jak. Ukoliko ste ikada imali osećaj da morate da zaslužite njihovu ljubav tako što ćete ih češće zvati i posećivati – odgajili su vas narcisi.

  Izbegavali su određene detalje ili su vas čak nekada slagali

  Iako vam se do sada ova priča čini malo gruba razmislite dobro da li ste zaista primećivali ove stvari kod roditelja jer podaci govore da slučaj nije toliko redak. Sajt Higher perspectives navodi da narcisoidni roditelji često imaju tendenciju da prikriju neke stvari kako bi ih kasnije iskoristili kao malu prednost. I to ne samo sa vama kao svojom decom. Oni su skloni manipulaciji i zamagljivanju istine, a vešto prave zamke za druge. Ukoliko ste imali probleme da im verujete verovatno su veoma egoistični.

  Nezainteresovani su

  Centar njihovih misli svakako nije bilo pitanje kako se vi osećate ili udubljivanje u to šta vi mislite. Oni su zapravo samo previše okupirani svojim životom i onime što nazivaju ličnim problemima.

  Uvek predstavljaju ’savršenu’ sliku porodice pred drugima

  Narcisoidni roditelji veoma potenciraju na tome da se njihova porodica drugima prikazuje kao tradicionalna, jedinstvena i odlična zajednica. Kao da na neki način žele da drugi budu ljubomorni na uspeh i ljubav njihove porodice, čak iako je ona disfunkcionalna. Najčešće su deca takvih roditelja svesna cele situacije ali nikada to ne ispoljavaju javno.

  Često ste se osećali uvređeni

  Veoma narcisoidni roditelji često degradiraju ili blokiraju svoju decu na dnevnoj osnovi. Oni znaju da zaustave vaša maštanja i želje podsećajući vas na vaše nedostatke ili polivajući vas hladnom ’realnošću’ koja nema veze sa ostvarenjem vaših snova. Ovim roditeljima nije strano da ponize ili grublje se našale sa svojom decom u javnosti.

  [preporucene_vesti ids=”239655, 100833, 84257″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE