650 miliona dinara za "širenje" populacije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  650 miliona dinara za “širenje” populacije

  Vlada Srbije obezbedila je 650 miliona dinara za sprovođenje mera populacione politike u Srbiji za 2019. godinu.

  Na sednici Vlade usvojena je Uredbu o utvrđivanju Programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji za 2019. godinu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

  Vlada je obezbedila 650.000.000 dinara za sprovođenje ovog programa, s obzirom na to da je njen prioritet poboljšanje demografske slike zemlje.

  Vlada Srbije usvojila je i Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti, kojim se uređuje sistem zdravstvene zaštite, njegova organizacija, društvena briga za zdravlje stanovništva, opšti interes i nadzor nad sprovođenjem ovog propisa.

  Takođe, usvojeni su predlozi zakona o potvrđivanju Konvencije o osnivanju Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) i o potvrđivanju Protokola o privilegijama i imunitetima ove međunarodne organizacije.

  Usvojena je i Uredba o kriterijumima za raspodelu sredstava iz budžeta za finansiranje rada nacionalnih saveta nacionalnih manjina, kojom je predviđeno da se 30 odsto predviđenih sredstava raspoređuje jednako svim registrovanim nacionalnim savetima, a preostalih 70 odsto srazmerno broju pripadnika određene nacionalne manjine.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE