Uhapšena Jasna Matić

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uhapšena Jasna Matić

  Kako javljaju beogradski mediji, Jasna Matić, bivša ministarka za telekomunkacije u Vladi Mirka Cvetković, kao i nekadašnja direktorka Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) danas je uhapšena zbog zloupotrebe položaja u ovoj agenciji.

  Kako javlja Tanjug, njoj se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja u SIEPA-i. Pored Jasne Matić, kako javlja agencija, privedeni su i Božidar Laganin, Vesna Perić i Bojan Janković, koji su u periodu od 2006. do 2013. godine bili na čelu Agencije za strana ulaganja, a njima se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja u SIEPA.

  DANAS AKTUELNO

  Ukinut pritvor bivšem direktoru Univerzal banke

  Uhapšeno osam niških direktora zbog zloupotreba

  Oni su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet za oko milion evra, saopšteno je iz MUP-a.

  MUP je saopštio da su osumnjičeni od 2006. do 2013. godine, zaključivanjem 1.339 fiktivnih ugovora o autorskom delu, oštetili budžet za 119,6 miliona dinara, a nezakonito prisvojili 91,9 miliona dinara.

  Oni su, kršeći nekoliko zakona, "poslovali" tako što su zaključivali fiktivne ugovore između zaposlenih u SIEPA kao fizičkih lica i Agencije, koji se odnose na poslove koji su bili u opisu poslova zaposlenih u Agenciji. Na taj način, sredstva iz budžeta bila su korišćena za isplate navodno izvršenih ugovora o autorskim delima. Budžet je time oštećen za 119.609.216,16 dinara, sebi i drugim fizičkim licima pribavili su protivpravnu imovinsku korist od 91.964.865 dinara, dok razlika od 27.644.351,16 dinara predstavlja ukupan iznos obračunatih i plaćenih poreza i doprinosa po tom osnovu.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE