7 lekcija Mišel Obame o SAVRŠENOM onlajn govoru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  7 lekcija Mišel Obame o SAVRŠENOM onlajn govoru

  Ako želite da se uspešno bavite onlajn komunikacijama, moglo bi se reći da nema boljeg uzora od Mišel Obame, posebno ako se uzme u obzir njen nedavni govor tokom Demokratske konvencije. Iako je taj govor bio unapred snimljen, imao je sve elemente potrebne da bi se poruka prenela.

  Evo nekoliko lekcija Mišel Obame kojih bi trebalo da se pridržavate ako želite da se ozbiljno bavite poslom:

  1. Koristila je jednostavne i kratke rečenice

  Da, ovo je bio pripremljen govor, ali se svakako sastojao od kratkih rečenica i jednostavnih reči, bez tuđica. Ključno je biti elokventan.

  2. Govorila je iz srca

  Bilo je sasvim jasno da je Mišel Obama rekla ono u šta je istinski verovala. Najvažnije je da, ako želite da nekoga informišete i inspirišete, govorite iz srca.

  3. Bila je neutralna

  Pozadina dok je govorila bila je veoma neutralna, sastojala se iz nekoliko biljaka i Bajdenovog znaka. Ovakva postavka fokus stavlja na govornika, a ne na okolne stvari. Osim toga, da biste održali takav govor, nije vam potrebna kancelarija, neophodno je samo da nema nereda u pozadini.

  4. Nije joj bila potrebna publika

  Većina poslovnih ljudi i političara navikli su da govore pred publikom i da svoje reakcije prilagođavaju njihovim. Međutim, kada su u pitanju onlajn konferencije povratne informacije fale. U tom slučaju najpametnije je prepustiti se unutrašnjem ritmu.

  5. Gestikulirala je u okvirima

  Mišel Obama uglavnom pušta da joj lice i glas komuniciraju. Kada je i gestikulirala, to je radila u blizini svog tela. Ovaj pristup je mnogo prijemčiviji nego što je to na primer pristup Bila Gejtsa koji pred kamerama “mlatara” rukama poput lude osobe

  6. Koristila je kvalitetnu kameru

  Mišel koristi visokokvalitetnu kameru u visini lica i oko dva metara udaljenu, čime je izbegla efekat ribljeg oka, uobičajenog za ugrađene kamere u laptopove. Ovakvu kameru moguće je pronaći za 200 dolara.

  7. Kao i mikrofon

  Da li nešto može da bude smešnije od toga da poslovni čovek govori o ugovorima od milion dolara koristeći minijaturne mikrofone od 5 dolara zbog kojih zvuče kao crtani likovi.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE