7 stresnih stvari koje morate da prestanete da tolerišete (ako želite zdrav i uspešan život)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  7 stresnih stvari koje morate da prestanete da tolerišete (ako želite zdrav i uspešan život)

  Zbog raznih razloga, tolerišemo neke loše navike i ponašanja, a koje na kraju, nama idu na štetu. Trošimo svoju energiju i vreme na loše ljude, odnose, odluke. Idemo linijom manjeg otpora. Ipak, za dugoročni boljitak, zdravlje i uspeh, trebalo bi da kažete NE nekim ljudima i odnosima.

  Sajt Inc.com izdvojio je neke od najgorih stresnih navika koje bi trebalo da prestanemo da tolerišemo:

  1.Loše veze

  Prestanite da trošite vreme na pogrešne ljude. U životu vam nisu potrebni oni koji vas ne podržavaju, koji vam ne pomažu i koj vas ne vole. To su svi oni u čijem se prisustvu ne osećate dobro u vezi sa samim/samom sobom.

  2. Laganje sebe

  Za bilo šta što planirate da uradite, potreban je jedan, osnovni i prvi korak – biti iskren prema sebi.

  3. Život sa prošlošću

  Ne možete da otvorite “novo poglavlje” u svom životu ako sa sobom vučete staro.

  4. Verujete u perfekcionizam

  Kada pokušavate da budete savršeni samo ćete biti još više isfrustrirani. Pravi svet ne nagrađuje savršenost; nagrađuje ljude koji rade onako kako umeju i ostvaruju ono što su obećali.

  5. Živite u strahovima

  Ako se plašite da ćete napraviti grešku, nikada nećete uspeti. Kada radite nešto, pa pogrešite, mnogo je bolje nego da ne uradite uopšte. Na taj način dozvoljavate strahovima da vas preplave, i ne postižete ništa u svom životu. Svaka uspešna priča ima iza sebe padove i greške.

  6. Sabotirate sami sebe

  Nemojte omalovažavati sebe. Na kraju krajeva, ima toliko ljudi koji će uraditi to umesto vas. Cenite sebe i drugi će vas ceniti. Budite realni, kritični do zdrave mere, a znajte i kada treba da bodrite i tešite sami sebe.

  7. Ljubomorni ste

  Ovo je već više puta ponovljena priča. Ne treba zavideti drugima, niti se upoređivati sa njima, jer nikada ne znamo šta je u “pozadini” nečijeg uspeha ili pobede. Ne znamo šta je toj osobi sve bilo potrebno i čega se odricala da bi bila tu gde jeste. Ali, sebe znate. Upoređujte se sa sobom od pre – pre nekoliko meseci ili godina. Ako postoji napredak – to je jedino pozitivno merilo. Sve ostalo je iluzija.

  Izvor: BIZLife/Inc

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE