700 vrhunski oftalmologa na simpozijumu u Beogradu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  700 vrhunski oftalmologa na simpozijumu u Beogradu

  Novine u prevenciji, dijagnostici i lečenju komplikacija dijabetesa na svim segmentima oka bile su tema ovogodišnjeg internacionalnog simpozijuma oftalmologa. Očekuje se da do 2030 godine čak 4,4% ukupne populacije oboli od dijabetesa koji učestalo izaziva komplikacije na oku i može dovesti do teškog oštećenja vida pa i slepila. Šesti po redu simpozijum, u organizaciji specijalne bolnice za oftalmologiju Miloš klinike, članice MediGroup, prvog privatnog zdravstvenog sistema u Srbiji, održan je uz podršku Evropskog udruženja vitreoretinalnih hirurga (EVRS).

  Promene na oku vezane za dijabetes zahtevaju preciznu i pravovremenu dijagnostiku i strpljivo, kontinuirano lečenje u više etapa, ukazuju najbolji evropski oftalmolozi koji su se okupili na simpozijumu u Beogradu. Težnja lekara je da savremenim intervencijama pacijentima vrate kvalitet vida uprkos progresivnoj bolesti-dijabetesu. Angioview dijagnostička metoda, predstavljena je prvi put u Srbiji.

  Prema mišljenju dr Zorana Tomića iz specijalne bolice za oftalmologiju Miloš Klinike potrebno je da se pacijenti na vreme pregledaju, kako bi se blagovremeno preduzelo lečenje laserom, intraokularnim injekcijama, kao i operacijama. Na žalost, pacijenti često dolaze zapušteni, u poodmaklom stadijumu bolesti, što ukazuje na značaj poboljšanja skrininga dijabetične retinopatije.

  Da bi oči što duže bile zdrave neophodno je obratiti pažnju na ishranu, izbegavati stres i cigarete, ističu oftalmolozi.

  Izvor: BIZlife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE